Avocata retinuta de procurori, fiind acuzata de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. VEZI cate pusti si pistoale au fost descoperite la domiciliu sau

O avocata din Baroul Prahova a fost retinuta de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, fiind acuzata de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In casa avocatei a fost gasit un adevarat arsenal – pusti, pistoale si munitie -, care era folosit de copiii femeii, in varsta de 7 si 10 ani, pentru a impusca pasari aflate in apropierea locuintei.


Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti:

“La data de 06.07.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu politisti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova si Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, au efectuat un numar de 2 perchezitii domiciliare in localitatea Magurele, jud. Prahova, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de: contrabanda calificata, fapta prev. de art. 271 alin. (1) raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, fapta prev de art. 342 alin. (2) C.pen.;

In cauza, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata P.E.D. – avocat in cadrul Baroului Prahova, sub aspectul savarsirii infractiunilor mai sus indicate.

In fapt s-a retinut ca inculpata a achizitionat fara drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoana juridica din Polonia, o arma neletala de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusa autorizarii conform legislatiei romane si care a fost introdusa fara drept in Romania prin intermediul unei firme de curierat la inceputul lunii februarie 2023, arma pe care a detinut-o fara drept pana in data de 06.07.2023.

Totodata, cu ocazia perchezitiei, la domiciliul inculpatei P.E.D. au fost identificate alte trei arme si munitie aferenta, dupa cum urmeaza:

  • Pistol cu inscriptie H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm cu seria D22E043499 de culoare neagra incarcat cu butelie de gaz;

  • Pusca cu seria S/N 147529 cu inscriptia MADE IN CHINA de culoare maro; – Pusca de culoare neagra cu seria 2525020C22000898 prevazuta cu luneta, cu inscriptia THETA8X seria 3-9×32;

  • O punga cu inscriptia PERFECT SPHERICAL BALL PELLET continand mai multe bile din plastic de culoare alba calibru 6 mm;

  • 34 de butelii UMAREX CO2 neconsumate 12g;

Din cercetari a rezultata ca toate cele patru arme au fost achizitionate de catre inculpata cu unicul scop de a fi folosite de catre cei doi copii minori ai ei in varsta de sapte si de zece ani.

La perchezitie armele si munitiile au fost gasite lasate la indemana pe o masa din garajul imobilului de domiciliu al inculpatei P.E.D., fara sa fie asigurate in vreun fel.

Fiul inculpatei, minorul P.D.N., in varsta de 10 ani, le-a folosit zilnic, fara drept si fara un minim de instructaj, impuscand cu ele pasari aflate in apropierea locuintei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus masura retinerii fata de inculpata, pe o perioada de 24 de ore.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.” (G.I.)

Leave a Reply