Tramvaiul tras de cai, din nou pe strazile Timisoarei! Vehiculul pitoresc, tras de caii-putere pusi la dispozitie de Herghelia Izvin

Tramvaiul tras de cai a putut fi vazut din nou la Timisoara, astazi, la 154 de ani de la prima calatorie de acest gen de pe teritoriul Romaniei. Am calatorit in timp pe traseul Prefectura – Piata Libertatii cu ajutorul nepretuit al celor de la herghelia Izvin si al celor doua superbe exemplare de cai din rasa Nonius.


Izvin este singura herghelie din Romania care creste aceasta rasa in varietate pura, care se preteaza foarte bine atat la calarie, cat si la tractiune.

Ii multumim domnului inginer zootehnist Slobodan Stoicovici si colegilor sai pentru ajutorul oferit astazi si asteptam cu drag colaborari viitoare.

A fost o experienta minunata sa ne conectam cu trecutul, iar evenimente precum acesta ne permit sa apreciem evolutia transportului in comun din orasul nostru.

In aceasta seara, intre orele 20-22, pe tramvaiul platforma din Piata Unirii va avea loc un recital de muzica clasica sustinut de Csermak Kamilla – An IV (licenta).

Program:

Vals, Op.8, nr.4- A.B. Mangore

Sonata Op. 61, P. I- J. Turina

Ciaccona, Partita II pt vioara solo- J.S. Bach

Sons del Carrilhoes – J. Pernambuco

(Societatea de Transport Public Timisoara)

Leave a Reply