Decizie soc la FC Ripensia Timisoara! Echipa de seniori va fi desfiintata, lasand vacant locul din Liga 3. Datoriile clubului, aproape 1 milion de euro

Veste trista pentru fanii F.C. Ripensia Timisoara, echipa reinfiintata in 2012 si declarata continuatoarea clubului simbol al Banatului, fondat in 21 octombrie 1928, si care a cucerit patru titluri de campioana, doua de vicecampioana si doua Cupe ale Romaniei.


Dupa ce, in ultimul sezon fotbalistic, echipa condusa, o buna bucata de timp, de omul de afaceri Mitica Mihu a retrogradat din Liga 2, astazi a venit anuntul bomba.

Clubul Ripensia Timisoara va renunta, din sezonul 2023-2024, la echipa de seniori. Grupele de copii si juniori isi vor continua activitatea, iar ambitiile noastre privind prezenta in Liga Elitelor vor fi si mai mari.

Eforturile noastre financiare si logistice urmeaza sa se concentreze strict in zona Academiei, cotata si in acest an ca fiind una dintre cele mai bune din tara. In ultima luna, s-au facut eforturi pentru identificarea resurselor de finantare decenta a primei echipe. Din pacate, nu s-a reusit acest lucru, iar acest aspect a fost dublat si de lipsa accesului intr-o baza sportiva corespunzatoare pentru antrenamente si meciuri oficiale”, este mesajul postat pe pagina oficiala a clubului.

Potrivit rapoartelor financiare publicate la sfarsitul lunii aprilie 2023, F.C. Ripensia Timisoara are datorii totale cifrate la aproape un milion de euro (4,46 milioane de lei), din care, cea mai mare parte (3,2 milioane de lei), sunt datorii fata de societati din cadrul grupului si alte parti legate. (C.R.)

Leave a Reply