Viceprimarul Cosmin Tabara: „Am aflat cu stupoare ca unul dintre ONG-urile de suflet ale Timisoarei a fost inchis!”

La o zi dupa ce primarul Dominic Fritz a criticat dur inchiderea stabilimentul oamenilor fara adapost de la Fundatia Timisoara 89, viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara, a luat si el atitudine cu privire la decizia controversata, dar acoperita de lege, a prefectului Mihai Ritivoiu.


Tabara atrage atentia ca, in  numele unui exces de zel, sa nu fie aruncati oamenii in strada, exact de unde au venit.

“Ieri, am aflat, cu stupoare, din presa, ca la Fundatia Timisoara 89, unul dintre ONG-urile de suflet ale Timisoarei, in urma unui control al Prefecturii, au fost depistate nereguli in urma carora s-a dispus oprirea activitatii ei”, este mesajul viceprimarului Tabara.

El mai explica faptul ca, este timisorean, si poate spune, deocamdata, ca dl Petru Iliesu, directorul si sufletul Fundatiei, este un simbol al Revolutiei din 1989 si un scriitor de valoare nationala, iar eforturile pe care le face din 1990 incoace il asaza in afara oricaror presupuneri!

“Asa ma gandeam ieri dupa-amiaza, dar am asteptat sa merg la fata locului pentru a ma convinge. Asa ca in aceasta dimineata m-am intalnit cu dl Iliesu, am vorbit cu cei din fundatie si, cred eu, am inteles mai bine ca excesul de zel nu face deloc bine”, a mai spus Tabara, citat de Ziua de Vest.

El a mai adaugat ca, mereu, in Romania, deciziile se iau la cald, pentru imagine si pentru a satisface dorinta fireasca a opiniei de a vedea ca cineva a fost sanctionat.

Acest lucru nu e sanatos si nici nu rezolva problemele. Se merge la efect fara a se analiza cauza.

Nu exista preventie si, din pacate, nici colaborare institutionala pentru ca scopul nu este de a sanctiona, ci de a face lucrurile sa functioneze, sa fie indreptate.

Avocatul Cosmin Tabara a concluzionat: “Revin cu ideea care, sper sa fie inteleasa mai bine macar acum: aceea de a constitui un fond locativ pentru situatii de urgenta sau speciale cum ar fi nevoile rezultate din aceasta stramutare a celor cazati, a sinistratilor, a refugiatilor sau a cetatenilor cu nevoi imediate.

Din pacate, actionand in acest fel, statul nu invata niciodata nimic din tragedii, ci va reactiona mereu reactiv in momentele de criza!” (Mara Ion)

Leave a Reply