Ambasadorul Statului Qatar, in vizita la CCIA Timis. „Doresc sa creez o punte intre investitorii din Qatar si cei din Romania”

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita, l-a primit vizita, in cursul saptamanii trecute, pe ambasadorului Statului Qatar in Romania, E.S. Dl. Osama Yousef A.A. Alqaradawi.


La intalnire au participat si membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT, Lucian Galosi, vicepresedinte al CCIAT si presedinte al Sectiunii Servicii, si Radu Ticiu, presedinte al Sectiunii Electro-TIC.

Principalul obiectiv al vizitei l-a constituit dezvoltarea relatiilor bilaterale romano-qatareze si identificarea de oportunitati de afaceri si investitii pe care le ofera Statul Qatar, pe sectoare de activitate de interes pentru partea romana.

In deschiderea intalnirii, presedintele CCIAT a facut o prezentare succinta a principalilor indicatori economici ai judetului Timis si a locului pe care economia timiseana il ocupa in context national, cat si o prezentare a activitatilor camerei timisene si a Centrului Regional de Afaceri ca obiectiv emblematic al comunitatii de afaceri din vestul tarii.

“Excelenta Voastra, va aflati intr-un judet care se bucura de avantaje calitative si competitive importante, printre care o pozitie geografica privilegiata, un mediu de afaceri dinamic si un potential investitional atractiv. (…) Conform statisticilor oficiale, la inceputul anului, judetul Timis a fost declarat cel de-al doilea motor al economiei romanesti, dupa capitala Bucuresti si printre putinele judete din tara cu balanta comerciala pozitiva si cu cea mai mica rata a somajului de 0,6% in martie 2023”, a spus presedintele CCIAT.

La randul sau, inaltul diplomat a prezentat scopul vizitelor de documentare pe care le-a efectuat la mai multe camere de comert din Romania, inclusiv CCIA Timis.

„Doresc sa creez o punte intre investitorii din Qatar si cei din Romania, principalele domenii de interes fiind energia, securitatea cibernetica, tehnologia informatiei, inteligenta arrificiala, agricultura organica, sectorul industrial, turismul si HoReCa, invatamantul. Mediul de afaceri din Qatar este interesat sa investeasca in preluarea unor proiecte mari, existand in acest sens un fond de investitii care opereaza la nivel global”, a mentionat ambasadorul Statului Qatar.

Cele doua parti au convenit o agenda de lucru etapizata pentru perioada urmatoare. Prima etapa va fi organizarea in cursul lunii septembrie a.c., sub egida Ambasadei Statului Qatar in Romania, a unei conferinte on-line cu participarea companiilor din vestul Romaniei si a celor qatareze, interesate sa faca afaceri impreuna in domeniile mentionate. Dupa identificarea de proiecte si interese comune, se va organiza anul viitor un Forum de Afaceri Quatar-Romania.

In finalul intrevederii, Ambasadorul Statului Qatar a oferit Presedintelui CCIAT un cadou simbolic, marturie a perioadei in care ocupatia de baza a locuitorilor din Golfului Persic era pescuitul de perle. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.

Leave a Reply