Au cumparat un autoturism si l-au achitat cu bancnote false, scoase la imprimanta! Fabrica de bani, descoperita in Brasov

Doi barbati din Brasov sunt cercetati pentru falsificare de bani, dupa ce au cumparat o masina si au platit cu bancnote falsificate. Politistii au intrat pe fir si au gasit, in urma unor perchezitii, o imprimanta si mai multe bancnote falsificate. Potrivit Politiei, astfel de bancnote au mai fost plasate la diferite firme din Brasov.


In fapt, la data de 21 iulie a.c., doua persoane, din municipiul Brasov, ar fi achizitionat un autoturism, din municipul Ploiesti, contravaloarea acestuia fiind achitata cu bancnote falsificate, in cupiura de 100 de lei. 

La scurt timp dupa comiterea faptei, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, persoanele banuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafacute, in cupiura de 100 de lei.

Autoturismul care a facut obiectul tranzactiei a fost predat persoanei vatamate.

Ca urmare a datelor obtinute, la locuinta persoanelor banuite a fost efectuata o perchezitie domiciliara, unde au fost descoperite si ridicate o multifunctionala color, doua cartuse de imprimanta, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote in cupiura de 100 si 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei si 5 bancnote falsificate de 50 de lei. 

Cercetarile au fost extinse, fiind descoperite si alte bancnote falsificate plasate la diferite societati comerciale, din municipiul Brasov, urmand a fi stabilita intreaga activitate infractionala.

Dupa finalizarea audierilor, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a celor doua persoane, iar, la data de 23 iulie a.c., procurorul din cadrul

Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti a dispus ca unul din banuiti sa fie cercetat sub control judiciar, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecatoriei Ploiesti, care a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru 30 de zile”, se arata in comunicatul Politiei Romane, transmis luni presei. (V.E.)

Leave a Reply