Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, amenzi de peste 3 milioane lei in cadrul unor actiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale

In perioada 19 – 20 iulie 2023, peste 95 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala au verificat 189 operatori economici care comercializeaza produse alimentare in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, in zone cu risc fiscal ridicat.


Au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale in cuantum de 722.203 lei (amenzi si confiscari), in principal pentru neutilizarea  aparatelor de marcat electronice fiscale, neindeplinirea obligatiilor declarative reglementate de sistemul RO e-Transport, neevidentierea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare efectuate si nerespectarea prevederilor legale referitoare la intocmirea si utilizarea documentelor justificative.

Totodata, in perioada 17 – 23 iulie, 86 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala, au desfasurat activitati specifice de control antifrauda pe litoralul Marii Negre, vizand in principal verificarea respectarii prevederilor OUG 28/1999, republicata, cu privire la dotarea si utilizarea de catre operatorii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale. Urmare acestor activitati au fost verificati 465 operatori economici si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in cuantum de 2.361.826 lei (amenzi si confiscari).

Actiunile operative vor continua in perioada urmatoare si vor viza inregistrarea veniturilor realizate din comercializarea produselor alimentare, existenta documentelor de achizitie pentru produsele detinute in vederea comercializarii, dar si existenta formelor de angajare a personalului identificat cu ocazia controlului. (I.P.)

Leave a Reply