Sensurile giratorii improvizate pe soseaua Timisoara – Giroc, subiectul ultimei sedinte de Consiliu Judetean. „Vom renunta la aceste chestiuni”, spune liderul CJT, Alin Nica

Mai multi consilieri judeteni au dezbatut, la ultimul plen, in prezenta presedintelui CJT Alin Nica, problema ciudatelor sensuri giratorii, amenajate cu titlul provizoriu pe drumul dintre Timisoara si Giroc. Efectul acestora asupra locuitorilor din zona si asupra traficului sunt discutate de zile intregi, cu opinii pro si contra.


„Traficul este ingreunat si peste o luna si jumatate va incepe anul scolar. Mergand mai departe cu predictiile pentru viitor, descarcarea Centurii de Sud pe aceasta zona cu siguranta va ingreuna mult lucrurile.

E adevarat ca sunt probleme cu latimea drumului, numai ca expertii in drumuri si cei care au avizat realizarea acestor sensuri giratorii trebuiau sa ne informeze ca nu putem intoarce un TIR acolo in conditiile in care aceea este o zona in plina dezvoltare in zona de constructii, asa ca lucrurile se vor complica foarte mult.

Cred ca ar trebui sa gasim solutii in perioada urmatoare, o vizita a specialistilor in drumuri acolo este necesara. Paradoxal, pe un drum judetean cu doua benzi pe sens se merge pe un singur sens. Prima banda este folosita de la intrarea in Timisoara pana la Primaria Giroc, cealalta banda fiind folosita in proportie de 1-2%”, a afirmat consilierul judetean Marin Popescu in sedinta online a CJT.

In replica, presedintele CJ Timis, institutia care are in administrare drumul, spune ca sensurile sunt rezultatul cererilor depuse de cetatenii din zona.

„Initiativa a venit din partea acestor locuitori si a comunei Giroc. Sigur, ei au realizat proiectul tehnic si propunerea de amplasare si realizare a acestor sensuri giratorii inclusiv cele provizorii.

Noi avem doua sensuri giratorii in lucru definitive, dar pana cand se fac toate procedurile legale de licitatie, de obtinere de avize, de obtinere a autorizatiei de construire, mai dureaza ceva timp. Am spus, ca sa rezolvam problema mai rapid, sa facem aceste sensuri giratorii provizorii.

Am primit, in schimb, aceste nemultumiri din partea celorlalti participanti la trafic, care sunt mult mai multi, si care folosesc acest drum judetean spunand ca se gatuie circulatia in zona acestor sensuri giratorii.

Am sa merg pe teren sa vad exact care este situatia si am sa verific cu colegii de la drumuri si de la Primaria Giroc acest aspect, iar daca se dovedeste ca, din dorinta de a fluidiza traficul, noi il ingreunam si mai mult, vom renunta la aceste chestiuni, mai ales ca e o chestiune provizorie si vom astepta pana cand vom face acele sensuri giratorii definitive, care vor avea doua benzi pe sens, nu una singura, si in acea varianta nu vor mai fi probleme cu gatuirea circulatiei.

Un alt aspect: nu au ce sa caute TIR-uri in acea zona, fiind in mare parte zona rezidentiala. Putem limita tonajul pe acea portiune de drum, dar acest lucru va trebui sa fie analizat de colegii de la drumuri si comisia de circulatie”, a declarat Alin Nica, citat de Ziua de Vest. (Mara Ion)

One thought on “Sensurile giratorii improvizate pe soseaua Timisoara – Giroc, subiectul ultimei sedinte de Consiliu Judetean. „Vom renunta la aceste chestiuni”, spune liderul CJT, Alin Nica

  1. Girocul în zodia dobitocilor , a sinecuristilor politic , vezi clanul șerpilor cu angajarile prin cele trei mercenare balene de la juridic în frunte cu satana popi, muntenilor cu consoarta comunitara creață pe post de săgeata lcu professoru consiler local Munteanu Hadrian absent din toate scolile și sericiile doar cărător de scule cu mama soacra uncchiu țiitori lipitori și sugători ai virtuosului .

Leave a Reply