Timisoara devine capitala padelului profesionist! Etapa a Circuitului Profesionist de Padel – Open I, gazduita de Padel Center Timisoara

La sfarsitul lunii iulie, Timisoara devine capitala padelului profesionist. Padelul, cel mai nou sport recunoscut oficial de Ministerul Tineretului si Sportului din Romania, castiga tot mai multi adepti, iar zeci de sportivi profesionisti din tara noastra ajung in acest final de saptamana in orasul de pe Bega unde are loc o etapa Open I in cadrul Circuitului Profesionist de Padel.


Dupa etapele care au avut loc in Capitala si la Brasov, baza sportiva Padel Center Timisoara (Dumbravita, strada Praga nr. 6) va gazdui, in perioada 28 – 30 iulie, etapa lunii in cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I, competitie sportiva la care s-au inscris cei mai bine cotati sportivi profesionisti din tara.

Turneul, care reuneste 65 de sportivi, intre care si cate 5 echipe feminine, respectiv mixte, se va disputa pe patru niveluri de competente, existand, de asemenea, o sectiune de mixt, alta de feminin si o categorie competitionala pentru incepatori, la care sunt incurajati sa participe cei mai noi fani ai acestui sport de racheta.

Padelul este un sport de racheta care se joaca la dublu, pe terenuri asemanatoare cu cele de tenis dar inconjurate de pereti de sticla. Rachetele de joc sunt compacte. Baza sportiva Padel Center Timisoara dispune de trei terenuri de padel acoperite (indoor) si doua in aer liber (outdoor), dotate inclusiv cu nocturna, toate echipate de acelasi furnizor de terenuri acreditat de World Padel Tour.

Acest sport e unul dintre cele mai „tinere” la nivel mondial, cu o ascensiune fabuloasa in cei putin peste 50 de ani de existenta. Inventat din ratiuni logistice in Mexic, padelul a cucerit mai intai Spania, tara unde numarul adeptilor ii depaseste in prezent pe cei pasionati de tenis, si de unde s-a extins in toata lumea.

World Padel Tour reprezinta principala competitie mondiala care pune in teren cei mai buni sportivi din lume, si unde, in scurt timp, tara noastra va fi reprezentata, Circuitul Profesionist de Padel fiind o etapa in drumul spre calificare. Nu in ultimul rand, amintim faptul ca de anul viitor, padelul se va regasi si in componenta competitionala a Jocurilor Olimpice.

Competitiile in cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I Timisoara incep vineri, 28 iulie, la ora 18:00. Sambata, meciurile se vor disputa in intervalul orar 9:00 – 20:00, iar duminica, intre orele 9:00  – 14:00, se vor disputa semifinalele si finalele. Totodata, duminica, in cadrul unei tombole, sportivii participanti au sansa de a castiga cate o racheta de padel Nox si Drop Shot, din partea sponsorilor competitiei.

Publicul dornic sa vizioneze meciurile sau sa descopere acest sport e binevenit, participarea e libera. (I.P.)

Leave a Reply