Caravana SMURD „Fii pregatit” – cursuri pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta, in Iulius Town Timisoara (P)

De multe ori, viata unei persoane poate sa depinda de momentul in care se realizeaza acordarea primului ajutor. Astfel, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) deruleaza Caravana „Fii pregatit” in cadrul careia timisorenii pot participa gratuit la cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor. Acestea au loc pe 2 si 3 august 2023, in intervalele orare 09 – 13 si 17 – 21, in parcarea UBC 0 din Iulius Town.


Caravana SMURD „Fii pregatit” ajunge la inceputul acestei luni in Iulius Town, unde timp de doua zile, pe 2 si 3 august, formatori specializati vor sustine cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta. Acestea vor avea loc in parcarea UBC 0, in intervalele orare 09 – 13 si 17 – 21 si sunt gratuite.

Cursurile includ prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta Romania – cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii etc. – si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata. Participantii vor putea urmari filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si IGSU, iar cursul va contine si o parte practica interactiva, in care vor fi prezentate masurile de prim-ajutor de catre un paramedic SMURD, precum si demonstratii de stingere a incendiilor.

Caravana consta intr-un centru mobil, construit special pe structura unui tir, are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficienta a cursantilor in cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Caravana „Fii pregatit” este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si sustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. (I.P.)

Leave a Reply