Horticultura Timisoara, la raportul semestrial: Covoarele florale din zona centrala a orasului, „tesute” din 260.000 de plante

Societatea Horticultura a prezentat raportul de activitate pentru primele sase luni ale anului 2023, catre angajati si Consiliul de Administratie. A fost analizata activitatea din primul semestru, s-a discutat despre realizarile societatii si planurile pentru lunile ramase pana la finalul anului.


In prima jumatate a anului 2023, prioritatea societatii a fost intretinerea spatiilor verzi si a parcurilor din zona centrala a orasului, mai exact respectarea contractului incheiat cu Primaria Timisoara. S-a pus accentul pe calitatea spatiilor verzi si s-au onorat cu prioritate solicitarile si sesizarile urgente venite din partea municipalitatii.

Angajatii Horticultura au plantat 4132 de arbori, arbusti si conifere, au plantat covoarele florale din zona centrala, ce au cuprins aproximativ 260.000 de plante anuale, dintre care 40% productie proprie din serele Horticultura, si au actionat zilnic pentru intretinerea spatiilor verzi din zonele centrale avute in grija.

Printre activitatile suplimentare fata de contractul cu Primaria Timisoara se numara proiectele si lucrarile de amenajare a spatiului verde catre terti si comercializarea de material dendrologic si floricol. In primele sase luni ale anului Horticultura a derulat o lucrare de amenajare a spatiului verde in localitatea Ghiroda, pe strada Dunarii, unde s-au plantat 450 de salcami. De asemenea societatea are in derulare un proiect de amenajare a zonei verzi de la Bastionul Theresia si este partener in proiectul in derulare Pepiniera Verde din Piata Victoriei.

Florariile Horticultura au inregistrat o crestere a vanzarilor, cu 10% peste aceeasi perioada a anului 2022.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, veniturile totale ale societatii au crescut cu aproximativ 10%, de la 6.965.000 lei in ianuarie – iunie 2022 la 7.682.000 lei, in ianuarie – iunie 2023. Si cheltuielile au crescut cu 7%, de la 7.022.000 lei la 7.519.000 lei in ianuarie – iunie 2023. Astfel a rezultat un profit in valoare de 163.000 lei pentru prima jumatate a anului 2023.

Pe plan intern, in primele sase luni ale anului, societatea a pus accent pe motivarea si perfectionarea angajatilor. Acestia au beneficiat de cursuri de formare profesionala, de exemplu cursuri de lucrator comercial, dar si de cursuri specifice Sanatatii si Securitatii in Munca. Pentru motivarea angajatilor, s-au acordat bonusuri pentru actiuni de urgenta in perioada mai – iulie, prime de merit in baza evaluarii activitatii, iar bonurile de masa s-au majorat de la 10 lei la 20 de lei, incepand din iulie 2023.

O alta prioritate pe plan intern o constituie investitiile, pentru mecanizarea muncii la departamentul Spatii Verzi. In luna iunie s-a finalizat montarea de echipamente GPS pe masini,  in total 20 de masini ale societatii. Au fost achizitionate unelte noi in valoare de 50.000 lei, respectiv motocoase, rotative, suflante; 3 masini prin programul Rabla, in valoare totala de 260.000 lei; o nacela PRB in valoare de 390.000 lei; o freza pentru taiat radacini in valoare de 25.000 lei si o cositoare mecanica in valoare de 40.000 lei. 

Pentru lunile ramase pana la finalul anului 2023 societatea isi propune cresterea veniturilor provenite din lucrari catre terti, continuarea investitiilor, atat in personal cat si in echipamente, si gestionarea riscurilor de Securitate si Sanatate in Munca. Pentru anii viitori Horticultura are in plan modernizarea spatiilor existente si deschiderea unei noi pepiniere pe un spatiu de 4 hectare.

Raportul de activitate complet poate fi consultat aici.

Video aici.

(Impact Press)

Leave a Reply