O parcare ilegala din centrul Timisoarei, desfiintata de Primarie! Terenul a revenit in domeniul public si va putea fi folosit de toti soferii

Primaria Municipiului Timisoara a demarat astazi actiunea de desfiintare a constructiilor ilegale amplasate pe domeniul public, pe terenul aferent imobilului de pe Bulevardul Republicii, nr. 10 (colt cu strada Paris), chiar in zona centrala a orasului.


Terenul a facut si face parte din domeniul public al Municipiului Timisoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fara drept si autorizatie un gard imprejmuitor si porti de acces, transformand ilegal domeniul public in parcare privata.

In anul 2022, a fost emisa Dispozitia Primarului Municipiului Timisoara, prin care se dispune desfiintarea pe cale administrativa a constructiilor ilegale, pe cheltuiala Asociatiei de Proprietari din imobilul de pe str. Republicii, nr. 10.

Reprezentantii Asociatiei nu au pus in aplicare dispozitia si au solicitat in instanta suspendarea dispozitiei. Tribunalul Timis a respins cererea de suspendare formulata de Asociatia de Proprietari, in luna iunie 2023.

In consecinta, Primaria Municipiului Timisoara a trecut la aplicarea prevederilor dispozitiei, de desfiintare a constructiilor ilegale de pe terenul mentionat, iar cheltuielile vor fi suportate de Asociatia de Proprietari.

Acest spatiu va fi predat catre TIMPARK, in vederea amenajarii unei parcari publice, atat de necesare in zona centrala si in vecinatatea Spitalului de copii. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply