Ziua Timisoarei, sarbatorita si la Penitenciar! Proiectii de filme si concerte la care vor participa peste 500 de persoane private de libertate

In zilele de 2 si 3 august a.c., incepand cu ora 20, Penitenciarul Timisoara gazduieste evenimentul cultural „Watch out, Reach out!”, implementat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT).


Acest eveniment este finantat de Municipiul Timisoara prin Centrul de Proiecte, are loc in contextul celebrarii Zilei Timisoarei si se bucura de sprijinul tinerilor voluntari locali si internationali din 21 de tari europene si non-europene, gazduiti la Timisoara prin programul Corpul European de Solidaritate.

Astfel, in cele doua zile de festival, echipa FITT organizeaza in curtea interioara a Penitenciarului Timisoara proiectii de filme si doua concerte sustinute de formatiile MCS United, The Bandits si Dincolo de ziduri, la care vor participa live peste 500 de persoane private de libertate.

Scopul proiectului cultural „Watch out, Reach out!” este de a creea un mediu incluziv, in care fiecare persoana sa se simta inclusa si sa aiba acces fara bariere la educatie, arta si cultura. Proiectul isi propune sa promoveze integrarea sociala, sa construiasca conexiuni intre comunitati prin oferirea de evenimente educationale, artistice si culturale gratuite, adaptate nevoilor grupurilor dezavantajate din comunitatea locala.

Penitenciarul Timisoara este o institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, apartinand Ministerului Justitiei, in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ce face parte din institutiile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului, avand ca principal obiect de activitate asigurarea pazei, escortarii, supravegherii, aplicarii regimului de detentie si organizarea de activitati de asistenta sociala si educatie destinate reinsertiei sociale a persoanelor private de libertate.

980 de persoane private de libertate clasificate in regim deschis, semideschis si arestati preventiv sunt incarcerate in cadrul penitenciarului.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe doamna comisar sef de politie penitenciara Ramona BANA – director adjunct Reintegrare Sociala / purtator de cuvant, la numarul de telefon 0752.090.228 / 0722.541.620, 0256/ 200030 int. 196 sau pe adresa de e-mail ramona.ilies@anp.gov.ro.

(Comisar sef de politie penitenciara Ramona Bana, director adjunct Reintegrare Sociala / purtator de cuvant al Penitenciarului Timisoara)

Leave a Reply