Deputatul Alfred Simonis, de acord cu cresterea impozitelor pentru IMM-uri: „Familia mea are microintreprinderi, nu cred ca ar fi o tragedie sa plateasca mai mult”

Deputatul de Timis Alfred Simonis a spus, miercuri seara, la Digi24, ca nu ar fi o tragedie ca microintreprinderile sa plateasca impozite mai mari. Presedintele interimar al Camerei Deputatilor a precizat si ca prevederea care limita sponsorizorile ONG-urilor a fost eliminata din proiectul masurilor fiscale, precum si ca este convins ca TVA-ul nu va creste din septembrie.


„Daca doriti sa vorbim de microintreprinderi, de exemplu, unde ai impozit de 1% pana la 500.000 de euro, adica daca ai o cifra de afaceri de 500.000 de euro platesti 5.000 de euro la stat, punct. Si iti mai si recuperezi si TVA-ul daca esti in domeniul imobiliar”, a spus Alfred Simonis, miercuri seara, la Digi24.

„Personal, si este punctul meu de vedere, cred ca o crestere la 2%, sau la 3%, adica la o cifra de afaceri de 500.000 de euro, nu-i o tragedie sa dai 15.000 de euro. Asta e parerea mea. Familia mea are microintreprinderi, nu cred ca ar fi o tragedie sa plateasca mai mult. E un paradis astazi, iertati-ma”, a adaugat presedintele interimar al Camerei Deputatilor.

In ceea ce priveste limitarea sponsorizarii ONG-urilor, Simonis a spus ca aceasta prevedere a fost eliminata de catre premier, „in urma discutiilor cu piata”. De asemenea, presedintele interimar al Camerei Deputatilor a spus ca „este convins ca nu va creste TVA-ul din septembrie.” (Mara Ion)

Sursa: Digi24

Leave a Reply