Social-democratul Alfred Simonis ii critica pe „gargaragiii din PNL” si spune ca draftul cu masuri fiscale discutat in presa este unul fals

Alfred Simonis, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, ii critica pe ”gargaragiii de pe margine din PNL” si declara ca suntem tara in care ”nu mai poti lua decizii, nimeni nu asculta nimic, facem ceea ce striga strada, nu ceea ce trebuie”. De asemenea, intr-un interviu acordat RFI, deputatul timisorean spune ca draftul cu masuri fiscale care se discuta in aceste zile in presa este unul fals.


Alfred Simonis explica masurile fiscale avute in vedere de Guvern: ”Ne dorim eficientizarea cheltuielilor statului. Statul trebuie sa functioneze intr-un final ca o companie, care sa aiba angajati performanti si angajati, daca are nevoie de ei. Daca nu, nu.

Astazi, desfiintarea celor 200.000 de posturi, care unele sunt in marea lor majoritate bugetate, aduce o economie importanta la bugetul de stat, pentru ca acele posturi, chiar daca nu sunt ocupate, la finalul anului banii pot fi ori transferati in alte parti ori, stiu eu, date diferite stimulente pentru cei care sunt deja angajati.

Dar efectul va fi si pentru ca odata desfiintate zeci de mii, 200.000 de posturi, se vor pierde foarte-foarte multe functii de conducere, pentru ca seful de serviciu care are 12-13-15 oameni, ma rog, posturi astazi, pierzand posturile pe care Guvernul le taie, ramane cu sapte, daca nu sunt ocupate”.

Social-democratul ii critica pe ”gargaragiii din PNL”: ”Oricat de incomod din punct de vedere electoral ar fi, pentru ca am vazut proteste, am vazut suparari, am vazut reactii ale unor patronate, ale unor sindicate, nu poate nimeni sa ma convinga pe mine faptul ca eliminarea sporului de vacanta, voucherului de vacanta, care e de 1.500 de lei pe an la cineva care are venit de 30.000 de lei pe luna e justificat. Plafonarea unor sporuri. Astazi, sporurile sunt procent din salariu.

De exemplu, daca ai o antena care te iradiaza, dar salariul tau e foarte mare, ai 15% din 10.000 de lei salariu, ai 1.500 de lei, ai 2.000 de lei sporul. Daca angajatul are 4.000 de lei salariu, sporul e doar de 600 de lei, adica iradierea asta e diferentiata in functie de salariu, ceea ce e absurd.

Sunt foarte multe masuri pe care statul roman trebuie sa le implementeze si slava Domnului, dincolo de cativa gargaragii de pe margine, din PNL, exista acolo oameni responsabili care-si doresc sa faca asta si slava Domnului ca fac parte din conducerea partidului, nu de pe margine, din conducerile trecute ale PNL”, a declarat Simonis la RFI. (Mara Ion)

Leave a Reply