O avocata trimisa in judecata in dosarul certificatelor de revolutionar false a decedat la patru zile dupa ce a fost achitata. In acelasi dosar s-a stins si timisoreanul Adrian Sanda

Trimisa in judecata in dosarul certificatelor de revolutionar false, Corina Tanase, avocata in Baroul Bucuresti, a decedat la patru zile dupa achitarea definitiva, fiind insarcinata in 9 luni si programata pentru cezariana. Bebelusul a fost salvat de medici si, in aceste zile, se lupta ca sa supravietuiasca.


Timp de sapte ani, Corina Tanase a fost purtata prin instantele de judecata, fiind acuzata de fapte pe care nu le-a comis niciodata, si ulterior achitata ”pe linie”, scrie EVZ.ro

Judecatorii au confundat in permanenta cele doua comisii, una de la Guvern, din care facea parte si Corina Tanase, si cea de la Parlament, care avea rolul de ”instanta superioara”, unde au existat zeci de acuzatii de coruptie.

In cele din urma, Curtea de Apel Bucuresti a fost prima instanta care a achitat-o pe avocata Corina Tanase, in mai 2022, pentru acuzatiile aduse de DNA, si anume cinci infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Sentinta de la Curtea de Apel Bucuresti a ramas definitiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe data de 31 iulie 2023, cu trei zile inaintea decesului avocatei Corina Tanase, care a avut loc pe data de 4 august 2023.

In momentul in care a murit, avocata Corina Tanase era insarcinata in noua luni.

Cu patru zile inainte de data fixata pentru nasterea prin cezariana, avocatei Corina Tanase i s-a facut rau, si a chemat ambulanta.

Din acelasi dosar a mai murit un inculpat, fostul secretar de stat de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, Adrian Sanda, care a decedat cu zece zile inainte aflarii verdictului achitarii finale pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dupa cele doua decese, avocata Cosmina Cerva a scris un mesaj dur, pe o retea de socializare, adresata procurorului anchetator de la DNA.

”Daca-l cunoasteti pe marele magistrat procuror Hondor sa-i transmiteti ca doi oameni nevinovati, trimisi de el in judecata si tavaliti sapte ani prin salile de judecata, au decedat. Unul cu 10 zile inainte sa afle solutia definitiva de achitare, celalalt la patru zile dupa achitare. Sper sa se simta bine dupa ce va afla. Multi nemernici pe pamantul asta…”, a scris avocata Cosmina Cerva. (V.E.)

Leave a Reply