Actorie in limba germana! O specializare unica in Romania, la Facultatea de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara

Pasionat de actorie? La specializarea Artele spectacolului – Actorie in limba germana a Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest (UVT) mai e disponibil un loc finantat de la bugetul de stat, la admiterea din toamna. Cei interesati se pot inscrie pana in data de 4 septembrie, ora 12, urmand ca in perioada 6 – 7 septembrie sa aiba loc probele practice.


Cu 30 de ani in urma, la Timisoara se nastea aceasta specializare, unica in Romania si in afara spatiului vorbitor de limba germana. Scopul: formarea de actori profesionisti pentru scenele de limba germana din Romania si din spatiul de expresie germana. Un loc central in pregatire il ocupa descoperirea si dezvoltarea personalitatii artistice prin exercitii de improvizatie, studii de rol, spectacole in spatii conventionale si neconventionale, precum si stagii de practica teatrala.

Cadrele didactice sunt practicieni ai scenei, actori si regizori cu o experienta vasta, care promoveaza o legatura directa cu munca efectiva in teatru inca din timpul studentiei. O stransa colaborare exista de mai multi ani cu Teatrul German de Stat Timisoara, Centrul Cultural German din Timisoara precum si cu o serie intreaga de alte institutii de cultura din Romania si din strainatate.

Profesori din spatiul de limba germana ofera periodic masterclass-uri destinate studentilor si realizeaza numeroase proiecte. Printre disciplinele studiate se numara: arta actorului, improvizatie, miscare scenica, dans, dictie, voce, istoria teatrului, retorica, istoria artei si estetica (toate in limba germana).

In centrul atentiei sunt internationalizarea, comunicarea permanenta cu scolile de teatru europene, dialogul autentic si schimbul de know how cu acestea, deschiderea totala fata de nou si calitate. In acest sens, in luna noiembrie, la Timisoara va avea loc „Network – Theatre Schools in Europe / Intalnirea Scolilor de Teatru din Europa”, un nou concept de eveniment teatral.

In anul 2023, specializarea Artele spectacolului – Actorie in limba germana a Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest – cea mai mare si mai efervescenta universitate din zona de vest a Romaniei – isi asteapta candidatii in sesiunea de admitere din toamna.

Avantaje:

  • schimb bilateral ERASMUS+ cu: Universität für Musik und darstellende Kunst Graz; „Anton Bruckner” Privatuniversität für Musik, Schauspiel und Tanz Linz; Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien; Folkwang Universität der Künste Essen; Hochschule für Künste im Sozialen Ottersberg; „Martin Luther” Universität Halle-Wittenberg;

  • participari in numeroase proiecte si la festivaluri internationale la Berna, Chemnitz, Essen, Graz, Hanovra, Potsdam, Rostock, Viena.

Examenul de admitere se compune din:

  • recital (3 poezii): 1 fabula, 1 poezie forta, 1 poezie lirica; un monolog; o povestire; un cantec. De asemenea, va fi testat simtul ritmic.

Candidatii vor efectua exercitii de improvizatie pentru verificarea spontaneitatii si adaptabilitatii la situatii scenice date. Media de la bacalaureat reprezinta 10% din nota examenului de admitere.

Conditii de admitere la studiu:

  • diploma de bacalaureat;

  • cunostinte bune de limba germana, minimum nivel B1;

  • promovarea examenului de admitere.

Durata studiilor:

4 ani.

Mai multe informatii pe www.fmt.uvt.ro. Persoana de contact: Conf. univ. dr. habil. Alina Mazilu; alina.mazilu@e-uvt.ro; 0728116180

(Impact Press)

Leave a Reply