DESCINDERE! Cine sunt politistii examinatori de la Serviciul Permise si Inmatriculari Arad ridicati de procurorii DNA Timisoara, fiind acuzati de luare de mita

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii MIRONESCU VASILICA-BOGDANEL – comisar sef de politie, BEZERGHEANU DANIEL – comisar de politie, GHERHES IOAN – inspector principal de politie si STOICA IONUT-TIBERIU – agent sef de politie, la data faptelor si in prezent politisti examinatori in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule Arad, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecti mentionati anterior, in calitate de politisti examinatori in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins si primit de la mai multi candidati la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse intre 200 si 400 de euro pentru a fi ajutati sa promoveze proba practica in vederea obtinerii permisului de conducere.

In concret, candidatii la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la randul lor le-ar fi lasat in compartimentul portierei dreapta fata a autoturismului cu care se desfasura proba practica, iar la finalul probei, inainte de a se da jos din autoturism, politistii examinatori ar fi luat sumele astfel lasate si i-ar fi declarat admisi pe acestia.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Suspectilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. (I.P.)

Leave a Reply