Doi turisti germani au crezut ca Romania este in Schengen si au trecut ilegal granita, in Ungaria, pe biciclete. S-au ales cu dosare penale

Doi turisti germani s-au ales cu dosare penale, dupa ce au trecut ilegal frontiera din Romania in Ungaria. Ei au trecut, pur si simplu, printre barierele de la granita dintre cele doua tari, fara a mai astepta verificarea documentelor de calatorie. Dupa ce au fost retinuti de autoritatile maghiare, acestia au explicat ca nu stiau ca Romania nu face parte din Spatiul Schengen si ca nu au voie sa circule liber prin aceasta parte a Europei.


„Cei doi cetateni germani erau in concediu si se deplasau cu bicicletele pe teritoriul Romaniei, ghidandu-se dupa aplicatiile de pe telefoanele mobile. Familiarizati cu spatiul de libera circulatie, ei au crezut ca nu trebuie sa prezinte pasapoartele la trecerea din Romania in Ungaria.

Tranzitul lor din Romania in Ungaria a fost surprins pe camerele de supraveghere din zona Punctului de Trecerea a Frontierei Petea, judetul Satu Mare. Politistii romani i-au vazut pe cei doi germani depasind bariera de beton si bariera auto si au dat alarma. Suspectii au fost retinuti de autoritatile din tara vecina. Pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru trecerea ilegala a frontierei.

Cei doi si-au motivat comportamentul sustinand ca sunt obisnuiti sa calatoreasca liber prin Europa si nu stiau ca Romania nu face parte din Spatiul Schengen”, se mentioneaza intr-un articol al presei locale din Satu Mare. (V.E.)

 

Leave a Reply