Interlopul care l-a lovit cu sabia in cap pe politistul de la SIAS Suceava, in timpul unei descinderi la domiciliul sau, condamnat la ani grei de inchisoare

Tribunalul Botosani l-a condamnat pe interlopul Alexandru Hutuleac zis „Dutu”, din municipiul Radauti, cel care l-a lovit cu sabia in cap pe politistul Ciprian Sfichi in timpul unei perchezitii, la 17 ani de inchisoare pentru ultraj in forma tentativei de omor si trafic de droguri.


In acelasi dosar a mai fost condamnat la inchisoare cu executare si Razvan Percec care s-a ales cu trei ani si doua luni de inchisoare.

Catalin Valerian Balici zis „Ralph” a fost condamnat la trei ani cu inchisoare cu suspendare, in timp ce Andrei Iulian Lungoci si Beniamin Valentin Beghean au scapat basma curata dupa ce a intervenit prescriptia faptelor.

Decizia magistratilor botosaneni nu este definitiva, ci poate fi atacata prin apel in termen de 10 zile de la comunicare.

La sfarsitul lunii martie 2018, procurorii DIICOT Suceava a trimis in judecata gruparea de traficanti de droguri coordonata de Alexandru Hutuleac, individul din Radauti ce l-a lovit cu sabia in cap pe politistul Ciprian Sfichi.

Anchetatorii au retinut faptul ca incepand cu luna octombie 2016, inculpatii Alexandru Hutuleac, zis Dutu, Razvan Percec si Andrei – Iulian Lungoci au constituit un grup infractional organizat, la care in anul 2017 a aderat si inculpatul Catalin Valerian Balici, zis Ralph, grup specializat in comercializarea de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Incepand cu luna octombrie 2016, inculpatul Leonard Dragos Jurovschi si fratele sau, inculpatul Andrei – Toader Jurovschi, au aderat la grupul infractional organizat, avand rolul de a comercializa catre diversi clienti, in beneficiul acestora, importante cantitati cu substante psihoactive puse la dispozitie in acest scop de catre inculpatul Alexandru Hutuleac zis „Dutu” care primea  sumele de bani obtinute din respectivele tranzactii  iar cei doi inculpati o cota parte din sumele incasate.

Incepand cu luna august 2017, la grupul infractional organizat a aderat si inculpatul Beniamin Valentin Beghean care avea rolul de a comercializa substantele cu efecte psihoactive puse la dispozitie de catre inculpatul Alexandru Hutuleac, catre diversi clienti, urmand sa-i remita acestuia sumele de bani rezultate primind in schimb  o cota parte din respectivele tranzactii.

Din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, s-a retinut ca in perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpatii Alexandru Hutuleac si Razvan Percec au vandut, impreuna cu ceilalti coinculpati, catre clientii de incredere, cantitatea minima de 1.667 pliculete cu substante cu efecte psihoactive, sub forma pulverulenta, destinate consumului prin prizare, cu pretul de 50 de lei/plic.

Dealer de droguri sechestrat si batut intr-un apartament din Iasi

In perioada 18 – 28 mai 2017, inculpatii Alexandru Hutuleac, Razvan Percec si Catalin Valerian Balici au lipsit de libertate, intr-un apartament din municipiul Iasi, o persoana vatamata pe care au supravegheat-o si au determinat-o sa comercializeze pliculete cu substante interzise, catre diversi consumatorii care o  abordau prin intermediul telefoanelor ce i-au fost puse la dispozitie in acest scop.

Cum persoana vatamata nu a respectat dispozitiile trasate in prealabil, in noaptea de 23 spre 24 mai 2017, inculpatii Alexandru Hutuleac si  Razvan Percec au descins in locatia respectiva si i-au aplicat, cu pumnii si picioarele, o serie de lovituri in zona fetei si abdomenului de natura a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligandu-l astfel, ca urmare a temerii insuflate pentru viata sa, sa comercializeze  in continuare pliculete cu substante interzise.

Persoana vatamata a reusit sa fuga din apartamentul respectiv iar in perioada 29 mai 2017 – 8 iunie 2017  a fost spitalizata, prezentand leziuni  care a necesitat 54 – 55 zile ingrijiri medicale, cu incapacitate totala de munca pe aceasta perioada.

Politistul Sfichi, lovit cu sabia in cap

La data de 5 decembrie 2017, inculpatul Alexandru Hutuleac a lovit cu o sabie, in zona cranio – cerebrala precum si in zona bratului stang, o persoana vatamata, lucrator de politie in cadrul Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, aflata in exercitarea atributiunilor de serviciu, cu prilejul patrunderii in locuinta inculpatului, in vederea efectuarii perchezitiei domiciliare, incepand cu ora 06, cu scopul de a se sustrage de la urmarirea penala si de a impiedica efectuarea perchezitiei domiciliare in cauza.

In urma loviturii aplicate de catre inculpat, persoana vatamata a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu plaga cranio-cerebrala fronto-parietala dreapta, precum si alte rani, pentru care a necesitat 100 – 110 zile de ingrijiri medicale si care au fost de natura a-i  pune in primejdie viata. (V.E.)

Leave a Reply