Bolizii de lux cu care se plimba bastanii pe strazile Timisoarei, inchiriati din Occident. „Unii le pun pe platforma si le duc inapoi”, spune bulibasa Ioan Bot

Masini luxoase, haine de firma si mii de euro aruncate la parangheliile clanurilor tiganesti sunt ingredientele sezonului de vara, in Timisoara si Lugoj, cand revin in tara bastanii bogati din Occident. Ei participa, in aceasta perioada, la asa-numitele “nunti tiganesti”, dar si la alte sarbatori importante pentru ei. Cei mai multi vin din Germania, Franta si Italia, dar sunt si din Spania, Belgia, Anglia sau alte state europene.


De multe ori, parangheliile se lasa cu scandal, asa cum s-a intamplat si miercuri seara, in parcarea unui hotel aflat pe Calea Lugojului din Timisoara, unde avea loc o nunta. Doua familii de tigani, rivale, s-au luat la bataie, insa pana la venirea politiei au reusit sa dispara.

Tiganii etaleaza la Timisoara, in aceasta perioada, cele mai scumpe masini: Lamborghini, Rolls-Royce Phantom, Bentley Continental, Ferarri – bolizi de sute de mii de euro, dar si Mercedes, BMW, VW, Porche, Land Rover sau Audi din clasa de lux.

Sunt si tigani foarte bogati, care isi permit tot luxul, dar foarte multe dintre bogatiile afisate de aceste clanuri la paranghelii sunt doar de fatada. Ioan Bot, bulibasa tiganilor din Lugoj, a dezvaluit ca unii din cei care se falesc cu masinile de lux vin cu unele inchiriate.

„Daca depasesc un anumit numar de kilometri trebuie sa plateasca in plus bani multi si de asta unii le pun pe platforma si le duc inapoi, ca sa nu plateasca”, dezvaluit Ioan Bot, citat de Ziua de Vest. (I.P.)

Leave a Reply