VIDEO / Trenul Dornesti – Putna, repus pe linii dupa 6 ani. Credinciosii si turistii care merg la hramul Manastirii Putna, in 15 august, asteptati sa urce in tren

Reprezentantii Regionalei CFR Iasi au anuntat ca miile de turisti si pelerini care, in 15 august, de Sfanta Maria, se vor deplasa catre Manastirea Putna, vor putea calatori si cu trenul, care a fost repus pe sine dupa o perioada de 6 ani.


In acest context, pe contul de Facebook „Calea ferata Dorneti – Putna” s-a postat un clip video cu probele efectuate de ceferisti, cu un automotor Siemens Desiro, pe calea ferata cu capat de linie la Putna, care au relevat faptul ca traseul turistic Dornesti – Radauti – Putna poate fi redat circulatiei feroviare.

Un anunt care, cu siguranta, va aduce bucurie in casele bucovinenilor, fiind stiut ca Manastirea Putna, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este lacasul de cult catre care, in ziua de 15 august, de Sfanta Marie, se indreapta pasii a zeci de mii de persoane.

„Astazi, 10.08.2018 au fost efectuate probe cu automotorul Desiro pe linia 515 Dornesti – Radauti – Putna. Acestea au decurs bine, cu exceptia unui mic eveniment ce a obligat trenul sa opreasca: o masina parcata in gabaritul CF in zona Radauti.

Linia se prezinta in conditii bune de exploatare, viteza de deplasare intre Dornesti si Radauti fiind de 60 km/h si intre Radauti si Putna de 40 km/h. Localnicii din Bivolarie, Gura Putnei si Putna, s-au bucurat de sosirea primului tren dupa 6 ani asteptandu-ne in gara cu zambetul pe buze si ganduri bune.

Multumim echipei care a facut posibil ca aceasta proba sa se desfasoare cu succes. Trenul a fost compus dintr-un automotor Siemens Desiro, al depoului Iasi si a circulat de la Iasi pana la Putna si retur.

Va asteptam sa veniti cu trenul la Putna incepand cu 15 august!”, este mesajul prin care credinciosii si nu  numai sunt anuntati ca pot calatori cu trenul catre Putna, comuna care, in aceste zile, gazduieste cel mai important pelerinaj religios din tara. (E.T.)

Leave a Reply