Ministrul Economiei, despre ”curatenia” la bugetari: ”Foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, deci acea persoana nu isi doreste sa lucreze in domeniul respectiv”

Ministrul Economiei, Radu Stefan Oprea, a declarat ca in sistemul bugetar, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce inseamna ca acea persoana nu isi doreste sa lucreze in domeniul respectiv si a precizat ca trebuie se se faca un pic de curatenie, transmite News.ro.


”Si noi avem o responsabilitate fata de actionarii nostri si actionarii nostri sunt cetatenii Romaniei si atunci avem o responsabilitate fata de cetatenii Romaniei, trebuie sa pun oameni care sa poata sa produca performanta si cred ca am sa va produc o surpriza, la sfarsitul anului, cand o sa ne uitam impreuna pe profitul operational al companiilor de stat”, a spus ministrul Economiei la B1 despre masurile pregatite de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar.

Ministrul Stefan Radu Oprea a aratat ca atunci cand exista vointa politica sigur se va gasi si solutia.

”Am aceasta problema astazi in minister, trebuie sa facem din doua ministere un minister. (..) In discutiile pe care le am cu cei din minister, astazi, se refera la ceea ce ne dorim la obiective si cum construim organigrama ca acele obiective pe care le avem in programul de guvernare sa poata sa fie atinse mai usor. Si apoi venim si umplem casutele cu oameni.

In sistemul bugetar este un pic mai complicat decat in sistemul privat pentru ca sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi si trebuie sa vezi cum lucrezi. Constat ca de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce inseamna ca acea persoana care a dat un concurs nu isi doreste sa lucreze in ministerul respectiv, in domeniul respectiv”, a mentionat el.

Radu Oprea a continuat: ”Aici cred ca este foarte bine sa incercam sa facem un pic de curatenie, pentru ca daca tii blocat un post ani de zile este evident ca nu isi doresti sa lucrezi acolo”.

”Asta este lupta mea, facem organigrama si apoi ne uitam la oameni”, a mai spus el. (R.G.)

Leave a Reply