Accident mortal pe drumul pelerinilor! Un credincios care se deplasa catre Manastirea Putna a acrosat un biciclist, la cativa kilometri de lacasul de cult

Accident rutier mortal pe DN2 H, pe raza orasului Vicovu de Sus, in ziua de Sfanta Maria, cand soseaua dintre Radauti si Putna devien un autentic drum al pelerinilor care, conducand aproape bara la bara, se grabesc la hramul Manastirii Putna.


Un pieton care mergea pe langa bicicleta, in zona localitatii Bivolarie, a fost lovit din plin de un autoturism si a fost grav ranit in zona capului, leziuni care, ulterior, s-au dovedir fatale.

Politistii au efectuat masuratori la fata locului si au ridicat probe. In urma primelor cercetari, a rezultat ca un sofer in varsta de 37 de ani, din comuna Orbeni, judetul Bacau, care se indrepta spre Manastirea Putna, a observat in ultimul moment ca autoturismul care circula in fata sa, avand aceeasi directie de deplasare, a virat brusc stanga pentru a intra pe o strada laterala.

Pentru a evita un impact, a virat si el la stanga si a surprins pe carosabil, pe mijlocul benzii de deplasare, a unui pieton care se deplasa pe langa bicicleta. Pietonul a fost acrosat, fiind trantit pe carosabil si suferind grave leziuni cranio-cerebrale.

Biciclistul, identificat in persoana unui batran de 73 de ani, din orasul Vicovu de Sus, a fost gasit de cadrele de la ambulanta cu semne vitale, pe acostamentul consolidat de pe partea dreapta a sensului de mers.

Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Radauti, insa la scurt timp adecedat din cauza gravelor leziuni suferite.

Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, fiind transportat la spitalul din Radauti, unde i s-a recoltat o proba biologica de sange.

In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala cu privire la savarsirea  infractiunii de ucidere din culpa. (V.E.)

Leave a Reply