Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei: “Orasul meu, Timisoara, devine Crimisoara. A treia persoana in varsta ucisa in casa sa”

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, isi manifesta revolta, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, fata de degradarea vertiginoasa a valorilor Timisoarei.


Revolta fostului demnitar a fost declansata de stirea referitoare la crima care a avut loc, ieri, intr-un cartier marginas al orasului, cu o femeie in varsta ucisa in propriul apartament.

Orasul meu, Timisoara, devine Crimisoara. A treia persoana in varsta ucisa in casa sa. Avand in vedere ce am observat, cu ochiul liber, in ultimii ani – si adesea spus public, multi prieteni timisoreni criticandu-ma – nu ma mira deloc.

Nu cred ca exista in Romania oras care din punct de vedere societal sa se fi degradat atat de mult precum Timisoara.

A devenit un oras-zombi: un oras dormitor in care vin pentru munca oameni care nu se identifica si nu au nimic de-a face cu spiritul Timisoarei, spirit pe care noi, cei mai trecuti prin viata si inca obiectivi, il cunoastem si il iubim.

Vara mai vin, nostalgici, cei din generatia mea care au plecat de multi ani prin strainatate si, parca, parca, simti o adiere de «fain»”, a scris Daniel Funeriu in textul dur postat pe Facebook. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply