VIDEO / Protest spontan la AJPIS Timis! Functionarii au iesit in strada pentru a cere guvernantilor sa inceteze defaimarea acestei agentii, mai cu seama dupa scandalul “Azilele groazei”

Protest spontan, astazi, la Timisoara, declansat de functionarii Agentiei Judetene pentru Plati si  Inspectie Sociala (AJPIS) Timis, care, printre altele, cer guvernantilor sa inceteze defaimarea activitatii si existentei AJPIS-urilor, in fata opiniei publice, tendinta resimtita mai cu seama dupa scandalul “Azilele groazei”.


Aliniati in fata sediului din zona centrala, functionarii AJPIS au ales sa protesteze prin afisarea mai multor bannere pe care erau inscrise principalele revendicari.

Iata solicitarile functionarilor AJPIS Timis adresate Guvernului Ciolacu:   

  • Initierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea institutiilor subordonate Ministerului Muncii inainte de adoptarea oricarui act normativ.
  • Asigurarea mentinerii locurilor de munca pentru angajatii din institutiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs si evitarea reducerii acestora fara o analiza echitabila a deficitului de personal acumulat in timp.
  • Transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar catre toti actorii implicati, inclusiv sindicatele si reprezentantii salariatilor, pentru a initia negocierile intr-un cadru transparent.
  • Incetarea defaimarii activitatii si existentei AJPIS-urilor in fata opiniei publice si furnizarea unei informari adecvate cu privire la toate activitatile institutiilor subordonate Ministerului Muncii (inclusiv distingerea intre functionarii autoritatilor publice locale si cei din administratia centrala si institutiile deconcentrate).
  • Alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activitatilor si oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apeleaza la institutiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice si baze de date interconectate pentru implementarea digitalizarii.

Actiunea de protest de la Timisoara s-a sincronizat cu manifestatii similare organizate de majoritatea agentiilor cu atributii in domeniul platilor si inspectiilor sociale din toata tara. (Mara Ion)

Leave a Reply