Veste proasta pentru instigatorii sau complicii concursurilor fraudate din Primaria Timisoara: doua inculpate au semnat acorduri de recunoastere a vinovatiei

Doua inculpate din dosarul concursurilor fraudate la Primaria Timisoara, dosar deschis in urma unei sesizari penale semnate de primarul Dominic Fritz, au incheiat cu procurorii DNA acorduri de recunoastere a vinovatiei. O veste cat se poate de proasta pentru instigatorii si complicii la aceste fapte penale, care ar putea fi citati de procurorii anticoruptie sa dea cu subsemnatul in acest dosar.


In conditiile in care una dintre fostele sefe din Primaria Timisoara cercetate in acest dosar este Rodica Aurelian (foto), fosta sefa a resurselor umane din Primarie, este posibil ca aceasta, cu proprietati imobiliare in Spania, sa incerce un “deal” cu procurorii pentru a nu fi trimisa in spatele gratiilor.

Iata comunicatul prin care se anunta primele acorduri de recunoastere in dosarul concursurilor fraudate. Trebuie sa amintim ca, in perioada cercetata de procurori, a ajuns sef la Politia Locala Timisoara, din a doua incercare, chiar si fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Dumitru Domasnean-Urechiatu.

“Primarul Dominic Fritz depunea acum doi ani plangere impotriva unei retele de fraudare a concursurilor pentru posturi in Primaria aflata sub administratia liberala. A venit un prim verdict: doua angajate au incheiat cu procurorii DNA acord de recunoastere a vinovatiei. Erau parte dintr-o veritabila fabrica de falsi functionari.

Concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administratiei liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta sefa a resurselor umane din Primarie. Unul dintre beneficiari a fost chiar Florin Ravasila, consilierul personal al fostului primar, uns mai apoi director al Directiei de Patrimoniu prin aceasta schema penala. 

Asa arata o mica parte a tabloului de dubiosi, corupti si ridicoli care l-au inconjurat pe ultracinstitul Nicolae Robu el insusi lipsit de orice simt al ridicolului. O parte din acest harem a fost debarcat dupa lupte intense duse de administratia Fritz. Altii, grupati in jurul unui sindicat toxic, inca viseaza la o intoarcere in primarie, in frunte cu cel pentru care propriul ego nemarginit a nascut monstri de coruptie.

E trist ca Timisoara a fost condusa si calarita de astfel de oameni atatia ani, dar timisorenii au spus clar si raspicat acum trei ani ca a fost de-ajuns.” (I.P.)

Leave a Reply