Greva de avertisment! Sindicalistii din Administratia Fiscala anunta ca, maine, timp de doua ore, isi vor suspenda activitatea cu publicul

Sindicalistii din Administratia Fiscala organizeaza marti, 22 august, o greva de avertisment si pichetarea Ministerului de Finante, a declarat, pentru Agerpres, Dorin Modure, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Fiscala “Solidaritatea”.


“Maine (marti, n.r.) urmeaza sa aiba loc o greva de avertisment in toata tara, pe unde avem noi membri, si o pichetare la Ministerul de Finante.

Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anuntat in ultimele luni. Am tot incercat sa negociem cu Guvernul, nu am reusit. Noi vrem sa pastram locurile de munca, sa pastram veniturile si un statut propriu”, a spus Dorin Modure.

El a afirmat ca acestea nu sunt cereri nerealizabile si ca au oferite solutii pentru solicitari.

“Actiunea principala de maine este greva de avertisment. Acesta este de la 8 la 10. Pichetarea este de la 9 la 10”, a precizat Dorin Modure, el mentionand ca la pichetarea din fata ministerului nu vor participa foarte multi angajati pentru ca acestia vor fi la greva.

“Dupa aceasta trebuie sa treaca minimum doua zile si putem sa declansam greva propriu-zisa. Probabil catre asta ne vom indrepta, dar este de durata, trebuie sa rezolvi niste proceduri, trebuie sa vedem daca Guvernul este dispus sa discute cu noi si sa mai rezolve din solicitari sau nu. Deci nu stim ce va fi in viitor, dar urmatorul pas posibil este greva propriu-zisa”, a declarat Dorin Modure.

Peste 15.000 de angajati din structurile Ministerului de Finante din toata tara au declansat proteste spontane in data de 11 august, nemultumiti de masurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, in conditiile in care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. (Mara Ion)

Foto: arhiva

Leave a Reply