Tragedie pe o sosea din Suceava! Patru dansatori din Ansamblul “Florile Bucovinei” au decedat, in urma unui cumplit accident rutier

Patru dansatori din Ansamblul “Florile Bucovinei” din Radauti au decedat, in noaptea de duminica spre luni, iar inca unul se zbate intre viata si moarte, in urma unui cumplit accident rutier produs pe DN 17, in localitatea Dorna Candrenilor.


Accidentul a avut loc in jurul orei 3,30, iar masina cu care circulau cei cinci a lovit cu putere un stalp de electricitate de pe marginea drumului. Este vorba de un autoturism marca Audi, cu volan pe dreapta, a carei epava a fost observata de un echipaj SMURD B2 care se intorcea de la o alta interventie.

Au intervenit pompierii militari din cadrul Detasamentului Vatra Dornei, cu doua autospeciale de stingere dotate cu echipamente pentru descarcerare si doua ambulante SMURD B2, cu sprijinul a doua echipaje SAJ.

Din nefericire, in ciuda manevrelor de resuscitare, cele trei persoane aflate in stop cardio-respirator, o tanara de 26 de ani, o alta de 18 ani si un tanar de  20 de ani, au fost declarate decedate la fata locului.

Cei cinci erau membri ai Ansamblului ”Florile Bucovinei” din Radauti si se intorceau de la Zilele orasului Tarnaveni, acolo unde au urcat pe scena si au sustinut un moment artistic la invitatia organizatorilor.

Cele patru persoane din autoturismul marca Audi care au decedat sunt Robert Ionel Mafteian, de 20 de ani, cel care ar fi fost si sofer, Maria Balan, de 26 de ani, Ioana Tiperciuc, de 18 ani.

Cei trei au murit la fata locului, in timp ce Andrei Pintilescu, de 31 de ani, a decedat la spital.

In stare grava este Stefan Tanasiev, de 29 de ani, care era stabil si constient si care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umarului stang si al genunchiului drept.

Ovidiu Foca, director al Casei de Cultura Radauti, a confirmat pentru Monitorul de Suceava ca cei cinci dansatori fac parte din ansamblul Ansamblul “Florile Bucovinei”, care isi face repetitiile in aceasta cladire.

”Ansamblul a fost infiintat in 1980, iar cei care vin aici sunt amatori, fac totul din placere. Intr-adevar, au fost invitati la Tarnaveni, iar unul din ei avea un deces in familie si de aceea a plecat mai repede si nu cu autocarul pe care l-am pus la dispozitie si care a plecat spre casa undeva in jurul orei 9. E o veste care pur si simplu ma lasa fara aer”, a spus Ovidiu Foca.

Politistii fac cercetari pentru a stabili cum s-a produs accidentul, iar una din posibilele cauze ar fi aceea ca soferul ar fi adormit la volan. (V.E.)

 

Leave a Reply