Actiune a politistilor locali pe mijloacele de transport in comun si in statii. S-au aplicat 39 de amenzi pentru calatoria fara bilet si alte fapte antisociale

Politistii locali din cadrul Biroului Transport Urban si Patrulare Navala au desfasurat, in aceasta saptamana, o ampla actiune pe mijloacele de transport in comun, dar si in statiile acestora, in colaborare cu angajatii Societatii de Transport Public Timisoara.


Principalul scop al acestei actiuni a fost acela de a preveni comiterea faptelor precum practicarea cersetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deseuri, deteriorari si distrugeri, combaterea calatoriei fara bilet, oprirea si stationarea autovehiculelor in statiile de tramvaie, autobuze si troleibuze etc, dar si prevenirea prezentei hotilor de buzunare in mijloacele de transport si in statiile acestora.

Totodata, s-a relationat cu zeci de cetateni, care si-a spus nemultumirile referitoare la modul in care se desfasoara calatoriile cu mijloacele de transport, de la situatia statiilor sau a tramvaielor pana la modul in care se desfasoara de vanzare a biletelor.

Toate acestea au fost transmise structurilor din cadrul STPT in vederea remedierii. Au fost aplicate un numar de 39 de sanctiuni pentru calatoria fara bilet, consum de alcool in statii, refuz de legitimare, oprire sau stationare a autovehiculelor in statiile mijloacelor de transport, fiind aplicate si 145 de colante in cazul acestora.

Un numar de 15 persoane fara adapsot depistate in tramvaie sau in statii au fost preluate si predate serviciilor sociale, dupa ce au fost depistate in mijloacele de transport si in statii din zonele Piata Libertatii, Balcescu, Sinaia, Timisoara 700.

Astfel de actiuni au fost periodic, pe langa patrularile zilnice ale politistilor locali, pentru a asigura un transport public civilizat. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply