Lucrarile de aproape 5 milioane de euro la Scoala Generala 30 din Timisoara, aproape de final. “Unul dintre cele mai mari santiere de infrastructura scolara pe care il avem in lucru”

Peste 2.000 de elevi din zona Soarelui vor beneficia de conditii de studiu la standarde ridicate. Primaria Municipiului Timisoara deruleaza lucrarile de extindere si modernizare la Scoala Generala nr. 30, unde construieste doua corpuri de cladire (D si E), construite in regim D+P+2E.


”Intram in etapa finala a lucrarilor de la Scoala 30, lucrari pe care le-am inceput anul trecut. Este unul dintre cele mai mari santiere de infrastructura scolara pe care il avem in lucru. Ma bucur ca elevii de la aceasta scoala vor avea 16 noi sali de clasa amenajate in cele doua noi corpuri de cladire pe care le construim, precum si spatii modernizate in cele 3 corpuri existente. Rezolvam astfel o parte din deficitul de spatii de invatamant din Timisoara si oferim copiilor conditii moderne de studiu”, a spus primarul Dominic Fritz.

La primul corp nou construit (D) s-a finalizat realizarea structurii de rezistenta, zidaria peretilor exteriori si interiori, s-a montat sistemul de hidroizolatie la terasa si ferestrele exterioare, s-au tencuit peretii interiori si s-au realizat sapele interioare.

Si la corpul E, cel de-al doilea ridicat de la zero, s-a realizat structura de rezistenta si sistemul de termohidroizolatie la terasa, s-au finalizat tencuielile interioare si s-a montat tamplaria exterioara.

Totodata, in ambele unitati au fost montate instalatia de incalzire in pardoseala si placile de granit. La cladirile noi a fost finalizat si termosistemul la fatade, in timp ce la corpurile existente A si C s-a montat sistemul de hidroizolatie la terasa.

In plus, scoala va beneficia de energie electrica „verde” obtinuta din surse proprii, printr-un sistem de 145 de panouri fotovoltaice cu o putere totala instalata de 65 kW fiecare, montate pe noile corpuri de cladire. Incalzirea si racirea se vor realiza cu ventiloconvectoare care, de asemenea, sunt functionale.

Proiectul de amenajare si extindere a Scolii Generale nr. 30 a inclus modernizarea teraselor circulabile existente, termoizolarea fatadelor la corpurile existente, A, B si C, respectiv construirea a doua noi corpuri, D si E. Lucrarile au fost demarate anul trecut.

Scoala Generala nr. 30 este una dintre unitatile de invatamant preuniversitar subdimensionate fata de necesarul de sali de clasa, in crestere constanta in ultimii ani. Extinderea prevazuta va creste capacitatea unitatii de invatamant cu peste 500 de elevi si va imbunatati conditiile atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi. Cei peste 2000 de elevi vor fi repartizati astfel: in corpul A – 592 elevi, in corpul B – 881 elevi, in corpul D – 240 elevi, in corpul E – 300 elevi. Pentru corpul C numarul de locuri este: 50 la bazinul de inot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifunctionala.

Valoarea investitiei se ridica la peste 24 de milioane de lei si este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply