Seful Directiei Generale Anticoruptie din MAI, chestorul sef Liviu Vasilescu, s-a pensionat la cerere

Seful Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul Afacerilor Interne, chestorul sef de politie Vasilescu Liviu, 57 de ani, s-a pensionat, in urma cererii sale, care a fost depusa la data de 5 iunie. Administratia prezidentiala a anuntat, azi, ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale ofiterului cu MAI, dupa o cariera de 33 de ani in politie.


In mai 2021, Liviu Vasilescu, a fost numit la conducerea Directiei Generale Anticoruptie. Vasilescu a demisionat in septembrie 2020 dupa ce in ziarul Adevarul au aparut imagini cu seful de atunci al Politiei in care se negociaza cu liderii clanului interlop Duduianu conditiile in care urma sa fie inmormantat liderul gruparii infractionale, Emi Pian.

Considerat profesionist de multi dintre colegi, Liviu Vasilescu a preluat functia de sef al Politiei Romane pe fondul demisiei lui Ioan Buda, dupa un alt scandal celebru, cazul Caracal. Vasilescu a fost numit de Viorica Dancila.

Vasilescu a fost si directorul Directiei e Operatiuni Speciale, care a realizat interceptari si filaje pentru DNA. A fost considerat un profesionist de catre procurorii anticoruptie, fiind apreciat in special pentru faptul ca a pastrat secretul anchetelor, iar informatiile despre investigatiile in curs nu au ajuns la politicieni.

In aprilie 2018, in timpul Guvernului PSD, IGPR anunta ca chestorul de politie Liviu Vasilescu, director al Directiei Operatiuni Speciale, a preluat, „cu acordul sau”, functia de director al Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Potrivit unor surse, schimbarea lui Liviu Vasilescu s-ar fi facut la presiunile lui Liviu Dragnea. (V.E.)

Leave a Reply