Ministrul Alina Gorghiu: Numarul procurorilor care instrumenteaza dosare referitoare la droguri este foarte redus. 14 procurori, care au in lucru 7000 de dosare

Ministra Justitiei, Alina Gorghiu, a declarat, azi, ca lupta impotriva fenomenului drogurilor „necesita efort comun” si a adaugat ca numarul de procurori care se ocupa in prezent de dosarele referitoare la droguri este unul „foarte redus”.


“Date recente de la DIICOT confirma ca lupta impotriva fenomenului drogurilor necesita efort comun. Ieri: Sapte persoane au fost retinute in Constanta pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spalare de bani, in urma unei anchete demarate in noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj.

4.665 de dosare au fost solutionate in 2023, desi efectivul de procurori este foarte redus. Ca sa se inteleaga situatia bine: in Sectia de combatere a traficului de droguri din structura centrala a DIICOT lucreaza doar 14 procurori. Care au in lucru 7.000 de dosare pe droguri, din care 2.700 au fost deschise in primele 6 luni”, a precizat Gorghiu intr-o postare publicata pe Facebook.

Conform celor mai recente date, publicate in urma cu 6 luni de Agentia Nationala Antidrog, unul din 10 romani cu varsta intre 15-64 de ani a consumat cel putin un tip de drog ilegal in cursul vietii. Cele mai mari rate de consum se observa in randul populatiei tinere (15-34 de ani).

„Am transmis o indrumare Procurorului General, Alex Florenta, pentru ca Ministerul Public sa intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de actiune trebuie sa vizeze si componenta de recuperare a prejudiciului”, a mai spus ministra Justitiei. (V.E.)

Leave a Reply