Centrul SPA din Solca, asaltat de refugiatii din Ucraina, spre nemultumirea mioritica a localnicilor! „Eu, roman, nu am avut loc sa intru la un centru spa in tara mea”

O postare pe Facebook, in care o economista din Falticeni se plange ca nu a reusit sa intre la centrul SPA din Solca din cauza refugiatilor din Ucraina, s-a viralizat in mediul online si a adunat aproape 450 de comentarii.


In marea majoritate, favorabile refugiatilor, semn ca retorica pro-rusa intretinuta de auristii Sosoaca si Simion inca nu a reusit sa manipuleze mentalul colectiv, astfel ca oamenii care au fugit de razboi si si au fost primiti in Romania ca intr-o a doua casa sa fie perceputi ca „invadatori”.

„Astazi (12 august n.n.), ora 11, in parcarea de la piscina sarata Solca. Toata parcarea doar masini de Ucraina iar la usa de intrare coada de ucrainieni. Eu roman nu am avut loc sa intru la un centru spa in tara mea pt ca era plin de “refugiati”. Niste refugiati necajiti si amarati veniti cu ultimele tipuri de masini Volvo, Audi, BMW, Nissan, dupa cum se vede din poze, refugiati carora statul roman inca le plateste 3.000 lei/ lunar/ de persoana. Am plecat cu un gust amar pt ca este a doua oara cand nu pot intra acolo din cauza de „refugiati ucrainieni amarati”… si situatia asta nu este doar acolo!”, scrie Nicoleta Ungureanu.

Mesajul aproape xenofob al doamnei economist, care nu a mai prins loc la SPA, a fost si continua sa fie combatut de cei care stiu ca banii primit de refugiati sunt decontati de Uniunea Europeana, totodata atragand atentia ca, sigur, ucrainenii din Bucovel nu se plang ca, din cauza romanilor, iarna nu mai au acces in cabanele din statiune si pe partiile de schi. Peste 3200 de distribusi 433 de comentarii.

„Asa ziceau oare si Ukrainienii de romani cand la Bukovel se vorbea doar limba romana in toata statiunea? Si cine a spus ca sunt amarati? Daca esti bogat inseamna ca trebuie sa stai in zona de razboi? Sunteti niste batrani cu mentalitate comunista, voi ati merita sa fiti acolo in locul lor!”, este replica lui Alexandru Dantos, in timp ce banateanul Lucian Mioc face o paralela intre SPA-ul din Siret si cele din Ungaria, asaltate de romani.

„Draga doamna, eu mis din Banat, de pe la noi, muulti merg la baltoaca in Ungaria. Sunt bine primiti acolo. Romanii le aduc bani. La fel si in acest caz, Ucrainienii aduc bani in Romania. Oare dvs. faceti o presupunere ca acestia care sunt la baltoaca sunt refugiati? si primesc bani de la statul Roman. Nu aveti de unde sa stiti asta. Si daca presupunera dvs. ar fi adevarata, ati putea acuza: 1. statul Roman ca le da bani; 2. baltoacei, ca nu are destule locuri; 3. dumneavoastra ca ati ajuns prea tarziu”.

Sustinator al refugiatilor se dovedeste si Cristian Gabriel: „Care parcare? Sunt 5 masini. Iar ucrainienii, in marea lor majoritate, sunt pe banii lor in Romania. Doar 594 de ucrainieni primesc acele ajutoare, din fonduri europene, pe care Romania oricum le da cu mari intarzieri iar din Septembrie trebuie sa dovedeasca faptul ca sunt angajati la noi ca sa beneficieze de acestea. Asadar… despre ce vorbim?”.

Sare imediat Vlad Vasile, care se intreaba de ce ucrainenii nu sunt pe front. „Pentru toti comentatorii pro ukr, daca erau asa patrioti erau toti pe front nu la spa. Dar, ce sa vezi, pe front merg romanii luati cu arcanul din regiunea Cernauti”. Oana Maria Tofan spune ca, daca te trezesti de dimineata, nu ai nicio problema sa intri la bazin. „Am fost si eu saptamana trecuta, miercuri si vineri, de dimineata, la ora 10, la deschidere eram acolo. Am avut loc eu si familia mea, adevarul e ca era plin de ucrainieni, dar asta nu a fost un impediment pentru cele 2 zile minunate petrecute acolo”.

Desi parea calm, Nelu Stefan sare la femeia fara loc la SPA si o acuza de retorica aurista. „Bai femeie fara minte, romanii tai fara sa fie in razboi cu nimeni ocupa toate statiunile din Turcia, Grecia, Italia, Ungaria si si multe altele si nimeni nu comenteaza, te-ai gasit tu o fuga, aurista, de asta nu va mai rabda doamne doamne, si ce este curios mai ai si o gloata de nemernici ce te sustin, stii ce iti doresc: sa nu pui mainile pe piept pana nu vei fii umilita si batjocorita de prietenii tai rusi”.

Ca o concluzie, Dociu Elena Baitan atrage atentia ca doar oamenii cu bani au reusit sa fuga de razboi, sa plece din tara vecina. „Doar cei cu masini au reusit sa plece de acolo… Acum ar trebuii sa judecam si pe toata lumea din Romania care are masina scumpa… Deci cei cu bani au reusit sa plece…”. (E.T.)

Leave a Reply