Inca o tragedie pe sosea! Trei tineri au fost “spulberati” de un sofer de 19 ani beat, pe o sosea din Alba

Un tanar de 19 ani a intrat cu masina intr-un grup de oameni, la Santimbru, in judetul Alba. Trei tineri au murit pe loc, iar alti trei au fost raniti. Soferul in varsta de 19 ani a fost retinut pentru 24 de ore.


Cei trei tineri ucisi fusesera la o petrecere in Alba Iulia si mergeau, alaturi de alti prieteni, sa cumpere o bere de la benzinaria din zona. Acestia se deplasau in afara partii carosabile, doi cate doi, moment in care au fost loviti de autoturismul condus de tanarul beat.

In urma impactului, trupurile celor trei tineri ucisi au fost intinse pe o distanta de sute de metri. Dupa ce a lovit grupul de pietoni, masina a mai mers inca 200 de metri pe camp, unde a ramas blocata.

Tanarul care s-a urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice era incepator, avand permis din decembrie 2022. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie dus in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

In noaptea de 27 august 2023, in jurul orei 3.30, un tanar de 19 ani, din localitatea Oiejdea, judetul Alba, in timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la iesirea din localitatea Santimbru, in apropierea unei statii de alimentare cu carburant, ar fi surprins si accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea partii carosabile.

In urma accidentului, din nefericire, 3 persoane, in varsta de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.

In urma testarii conducatorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar in urma testarii conducatorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat ca tanarul nu se afla sub influenta substantelor cu efect psihoactiv.

Cercetarile sunt continuate, pentru stabilirea tuturor cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment”, se arata intr-un comunicat al IPJ Alba. (V.E.)

Leave a Reply