Parchetul General a preluat dosarul exploziilor de la Crevedia, deschis initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Racari. Acuzatii de distrugere din culpa

Parhetul General a preluat dosarul Crevedia, conform unui comunicat transmis duminica dimineata. Se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru. Dosarul a fost deschis initial la Parchetul din Racari, Dambovita.


O explozie a avut loc, sambata, la o statie GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmata de o explozie mult mai puternica, chiar in timpul interventiei pompierilor.Cel putin o persoana a murit si alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre raniti, 43 sunt pompieri, politisti si jandarmi, unii in stare grava.

Romania a activat Mecanismul european de protectie civila pentru transferul victimelor.Primele victime au fost transferate la Bruxelles.

Comunicatul integral al Parchetului General:

“Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ a preluat dosarul avand ca obiect explozia care a avut loc in localitatea Crevedia, judetul Dambovita, in cursul zilei de 26 august 2023.

In cauza se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru (art. 255 alin 1 si 2 din Codul Penal)

A fost inceputa cercetarea la fata locului, aceasta fiind coordonata de catre procurorul de caz din cadrul PICCJ. Au fost cooptati ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR, specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica din cadrul IGPR, experti de la Institutul National de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justitiei, specialisti de la INSEMEX Petrosani, inspectori de inspectia muncii, ofiteri din cadrul IPJ Dambovita.

Raportat la actele procedurale efectuate in cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare, iar pe masura derularii cercetarilor vom informa opinia publica.

Precizam ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”. Daca vor fi trimisi in judecata pentru dezastrul provocat la Crevedia, vinovatii risca intre 5 si 12 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply