Doua dosare penale deschise la DNA, dupa exploziile de la Crevedia! Se cerceteaza fapte de abuz in serviciu comise de functionari publici

Pe rolul DNA au fost inregistrate doua dosare penale, formate in urma sesizarilor din oficiu, in legatura cu autorizarea statiei GPL din localitatea Crevedia, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Dosarele vizeaza presupuse infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in legatura cu autorizarea statiei GPL, mai arata anchetatorii.


„Pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie au fost inregistrate doua dosare penale, formate in urma sesizarilor din oficiu, avand ca obiect savarsirea de catre functionari publici a unor presupuse infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in legatura cu autorizarea statiei GPL din localitatea Crevedia, judetul Dambovita, unde in cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc doua explozii”, anunta DNA.

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca urmarirea penala se desfasoara cu privire la fapta („in rem”), prin urmare, in acest moment, nicio persoana nu are calitatea de suspect sau inculpat.

„Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual care permite strangerea de probe necesare pentru a evalua daca s-a produs ori daca nu s-a produs vreo fapta ce ar intra sub incidenta penala. Alte informatii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispozitie in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Avand in vedere interesul major al opiniei publice, atunci cand imprejurarile vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, mai transmite DNA, conform News.ro.

Un raport al ISU intocmit in 2020 semnaleaza neregulile constatate la firma din Crevedia la controlul care a avut loc in acel an. Pompierii au constatat ca firma folosea pompe neomologate si nu era respectata distanta legala fata de case si liniile de electricitate. Situatiile au fost semnalate catre sapte institutii, potrivit unui document obtinut in exclusivitate de Digi24.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca firma ale carei rezervoare de GPL au explodat nu mai functiona, “clar ca nu mai avea avize sau autorizatie.” Procurorul General al Romaniei, Alex Florenta, a anuntat duminica seara ce au descoperit anchetatorii dupa primele investigatii in cazul tragediei de la Crevedia. Florenta a explicat ca explozia a fost declansata din cauza unui sofer care a vrut sa mute gaz cu un furtun intr-o cisterna goala. (V.E.)

Leave a Reply