De la Sfanta Liturghie, pe terenul de fotbal! Echipa Diecezei de Timisoara, formata din noua preoti, prezenta la Cupa „Calix Sacerdotum“

Campionatul National de Fotbal al preotilor romano- si greco-catolici din Romania se desfasoara, intre 29-31 august, la Iasi. De altfel, gazda competitiei din acest an este si campioana ultimelor sase editii. Competitia sportiva de fotbal (in sala), organizata deja de sapte ani, poarta numele de „Calix Sacerdotum“ si reuneste preoti din intreaga tara, din diecezele romano- si greco-catolice, care se bucura de un timp dedicat sportului, dar si unui timp de comuniune si impartasire. Echipele formate din preoti reprezinta diecezele si eparhiile de provenienta.


Prima editie a campionatului avut loc in 2016 la Bucuresti. Evenimentul este organizat anual de Clubul Sportiv Roman coordonat de Claudiu Roznovszky, din Arhidieceza de Bucuresti.

In acest an, Dieceza de Timisoara este reprezentata de o echipa formata din noua preoti: Pr. Nikola Lauš (capitanul echipei), Pr. Daniel Dumitru, Pr. Sergiu Ursache, Pr. Novita Draghia, Pr. Tiberiu Szabó, P. István Barazsuly SDS, Pr. Piry Radulov, Pr. Cristian Tiba OFM.Conv. si Pr. Milan M. Sima.

Vor participa la editia din acest an: Dieceza Romano-Catolica de Iasi, oganizatoarea campionatului, dar totodata si castigatoarea Cupei in 2022, Dieceza Romano-Catolica de Timisoara, gazda editiei a XV-a a Campionatului European de Fotbal in Sala pentru Preoti (13-17 februarie 2023, Timisoara, 230 participanti din 16 tari), Eparhia Greco-Catolica de Oradea, Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras, Eparhia Greco-Catolica de Cluj-Gherla, Eparhia Greco-Catolica de Maramures si Eparhia Greco-Catolica de Lugoj.

Programul realizat de organizatori prevede atat activitati specifice competitiei, cat si momente de comuniune sacerdotala intre participanti, dar si cu episcopii locului, PS Iosif Paulet si PS Petru Sescu. De asemenea, se vor vizita si obiectivele spirituale sau turistice semnificative ale Iasiului.

Programul competitiei din acest an este urmatorul:

29 august 2023:
18.60 – sosirea preotilor (cazarea va fi la Institutul Teologic Romano-Catolic Sf. Iosif din Iasi, str. Th. Vascauteanu Nr. 6)
19.00: Sfanta Liturghie la seminar (prezidata de Episcopi)
20.00: Cina festiva impreuna cu episcopii si preotii (mancarea va fi servita in incinta seminarului)

30 august 2023:
08.00: Sfanta Liturghie la seminar (prezidata de Episcopi)
08.45: micul dejun
Imediat dupa micul dejun va fi deplasarea spre Sala Liceului cu program Sportiv (str. Aleea Grigore Ghica Voda, Nr. 28, 700496 Iasi), langa stadionul Emil Alexandrescu, in Copou, unde se vor desfasura meciurile.
10.00: lovitura de deschidere si inceputul meciurilor din grupe
Pranzul va fi luat in sala (pizza…). Dupa pranz, pana seara la cina, va fi program de vizitat centrul orasului.
20.00: cina festiva impreuna cu episcopii si preotii

31 august 2023
08.00: Sfanta Liturghie la seminar (prezidata de Episcopi)
08.45: micul dejun
Dupa micul dejun va urma deplasarea spre Sala Liceului cu program Sportiv, in Copou, unde se vor desfasura meciurile.
10.00: semifinale / finalele si celelalte meciuri
Pranzul va fi luat in sala (pizza / Fast food)
Dupa terminarea meciurilor va urma premierea realizata de catre Episcopi (aproximativ ora 15.00-16.00) si intoarcerea spre casa!

(Biroul de presa al Episcopiei de Timisoara)

 

Leave a Reply