Elevii vor circula gratuit cu trenul, la clasa II-a! Biletele cu reducere 100% se acorda pe baza carnetului de elev valabil

Calatoriile cu trenul in tara, la clasa a II-a, vor fi gratuite pentru elevi, indiferent de distanta, si aceasta reducere de 100% se acorda pe baza carnetului de elev, dupa cum prevede Hotararea de Guvern (HG) pusa in consultare publica de Ministerul Educatiei.


Documentul contine noile reguli de acordare a gratuitatii la transport pentru elevi, asa cum prevede legea educatiei in invatamantul preuniversitar care va intra in vigoare pe 2 septembrie, scrie Edupedu.ro.

Normele metodologice din 2017 privind transportul elevilor au prevazut o reducere de 50% la calatoriile cu trenul, pe distante de pana la 300 de kilometri, apoi, din 2021, cand au fost modificate, elevilor li s-a acordat gratuitate, numai ca acest beneficiu nu s-ar fi aplicat mereu, la toate companiile feroviare, spun mai multi elevi pentru Edupedu.ro.

„Operatorii de transport feroviar de calatori vor emite elevilor legitimatii de calatorie gratuite pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe orice relatie de calatorie, pe perioada anului scolar cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.” (Mara Ion)

Leave a Reply