Experimenteaza magia cinematografiei si a muzicii clasice in aer liber la Iulius Town. Bucura-te de filmele de la caravana TIFF Unlimited si concertele de la Festivalul „George Enescu” (P)

Trei dintre cele mai apreciate filme din cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF) se vad in acest weekend si la Timisoara. Caravana TIFF Unlimited ajunge in Iulius Gardens si aduce peliculele: „Confort Nordic”, „Inca doua lozuri” si „Casablanca”.


De asemenea, melomanii se pot bucura de concertele din cadrul Festivalului „George Enescu”, care vor fi proiectate in parc, iar in Atriumul din Iulius Mall are loc o expozitie inedita de costume. Accesul la evenimente este gratuit.

Caravana TIFF Unlimited ajunge in perioada 1 – 3 septembrie 2023, in Timisoara, iar Iulius Gardens devine, incepand cu ora 21.00, epicentrul unora dintre cele mai apreciate productii.

Astfel, vineri, 1 septembrie, va rula comedia islandeza despre frica de zbor, „Confort Nordic”, care a deschis editia TIFF de anul acesta; sambata este dedicata comediei romanesti „Inca doua lozuri”, ce ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur si Alexandru Papadopol, pe cand duminica spectatorii vor asista la una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor „Casablanca”. Intrarea la toate filmele este libera, in limita locurilor disponibile.

Si Festivalul Internațional „George Enescu” ajunge la Timișoara. Concertele vor avea loc live in sala Capitol a Filarmonicii Banatului pe 3, 4 si 6 septembrie, incepand cu ora 19, dar vor putea fi urmarite si in Iulius Gardens, unde vor fi transmise in direct.

Duminica, festivalul va fi deschis de un concert sustinut de Ensemble Intercontemporain, infiintat de renumitul compozitor francez Pierre Boulez.

Luni, timisorenii sunt invitati sa descopere farmecul muzicii alaturi de cvartetul de coarde american – Fine Arts Quartet, iar pentru miercuri, Romanian Chamber Orchestra a pregatit o nouă experiență unică, printr-un concert plin de emoție și măiestrie, adresat familiilor.

Accesul la proiectiile din Iulius Gardens este gratuit, iar programul concertelor poate fi consultat pe website-ul Timisoara 2023 European Capital of Culture.

Atat programul la film, cat si cel la proiectiile concertelor poate suferi modificari in functie de conditiile meteo, dar actualizarile vor fi comunicate pe pagina de Facebook Iulius Town.

De asemenea, Iulius Mall gazduieste in Atrium pana pe 3 septembrie, expozitia neconventionala de costume „Prezente”. Piesele vestimentare realizate de Valentin Teodorescu au fost utilizate in performingul cu acelasi nume si redau de aceasta data povestea statica a minoritatilor conlocuitoare din Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply