Traficant de migranti condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare! Tribunalul Arad a hotarat ca viata a 10 persoane din India si Bangladesh a fost pusa in pericol

Tribunalul Arad l-a condamnat pe un traficant de migranti la 6 ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost prins, in toamna anului trecut, cand incerca sa scoata din tara 10 oameni din India si Bangladesh. Acesta i-a ascuns intr-o remorca si astfel le-a pus in pericol viata. Politiei de Frontiera Arad a transmis ca acest caz a fost cercetat sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.


„Actiunea a avut loc in luna septembrie a anului trecut, cand la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, un cetatean roman, in varsta de 48 de ani.

Barbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractata o remorca si se deplasa pe ruta Romania – Ungaria. O echipa formata din doi politisti de frontiera si un caine de serviciu a procedat la efectuarea unui control amanuntit al mijlocului de transport, in urma caruia cainele de serviciu a semnalat prezenta unor persoane in remorca.

Dupa control, au fost descoperiti, ascunsi intr-un locas special amenajat aflat de-a lungul axului central al remorcii, zece cetateni straini, a caror viata le-a fost pusa in pericol”, a anuntat Politia de Frontiera Arad.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca migrantii sunt din Bangladesh si India, cu varste cuprinse intre 22 si 49 de ani. Ei au intrat legal in Romania si intentionau sa ajunga in Italia.

“In plus, la verificari s-a stabilit ca soferul nu poseda permis de conducere. Migrantii fusesera preluati de pe Valea Muresului si transportati aproximativ 80 de km ascunsi in locasul respectiv. Acestia ar fi trebuit sa plateasca pentru transport cate 1.000 de euro fiecare”, potrivit Politiei de Frontiera Arad. Soferul a fost condamnat pentru trafic de migranti si conducere a unui vehicul fara permis de conducere. (V.E.)

Leave a Reply