Functia de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, scoasa la concurs! Judecatoarea Adriana Stoicescu, un posibil candidat pentru sefia instantelor banatene

Sectia pentru judecatori a CSM a lansat „concursul sau examenul pentru numirea in functia de presedinte a judecatorilor la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si instantele militare”.


Potrivit unei liste publicate de CSM, la nivelul instantelor din Banat sunt vacante sau urmeaza sa se elibereze nu mai putin de 13 functii de sefi de instante, printre care si cea de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, functie detinuta, pana in decembrie 2023, de judecatorul Mircea Cretu.

Celelalte 12 instante care-si cauta sefi sunt tribunalele din Timis si Caras-Severin, precum si judecatoriile din Caransebes, Oravita, Ineu, Lipova, Lugoj, Deta, Sannicolau Mare, Chisinau Cris, Resita si Gurahont.

Este foarte posibil ca, la concursul pentru functia de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, sa concureze cu sanse mari si judecatoarea Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, care in urma cu cateva luni a avansat la instanta superioara.

Cererile de inscriere la concurs se pot depune pana in 22 septembrie 2023, inclusiv, iar proiectele privind exercitarea atributiilor pana in 5 octombrie 2023, inclusiv.

Concursul se va desfasura dupa urmatorul program:

  • 14 octombrie 2023: testarea psihologica (test scris);

  • 16-19 octombrie 2023: testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres (interviu);

  • 3-9 noiembrie 2023: sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere;

  • 26 noiembrie 2023: sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

La nivelul intregului sistem judiciar sunt disponibile 134 de posturi vacante sau care urmeaza sa se vacanteze pana la 6 ianuarie 2024. (G.I.)

Leave a Reply