George Simion, citat la DGA pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie! „Observ diferite intimidari la adresa noastra. E normal, am crescut in sondaje…”

Liderul AUR, George Simion, a anuntat, intr-o postare pe Facebook, ca a fost citat pentru luni, 4 septembrie, la audieri la DGA, intr-un dosar de coruptie. In opinia sa, din cauza „cresterii in sondaje”, institutiile statului ar fi inceput campania de blocare a partidului.


„Am primit aceasta citatie de la DGA. Nu pot sa nu observ cum foarte multe institutii au fost mobilizate in ultimele zile ca sa incerce sa ne blocheze. DUMNEZEU ESTE MARE!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook. Ulterior a declarat la un post de televiziune ca va da curs citatiei primite de la DGA.

„O sa ma duc, colaboram cu toate institutiile statului. Nu am nici un motiv sa nu ma duc, o sa vedem despre ce este vorba. Observ diferite intimidari, acte la adresa noastra. Am crescut in sondaje, e normal”.

Dupa mesajul lansat in spatiul public de George Simion, DGA a emis un comunicat de presa, cu cateva lamuriri necesare.

„In legatura cu informatiile vehiculate in spatiul public in cursul zilei de astazi, 01.09.2023, privind citarea unei persoane care are calitatea de presedinte al unui partid politic, facem urmatoarele precizari:

Persoana in cauza are calitatea de martor, urmand a fi audiata cu privire la aspecte sesizate chiar de catre aceasta. Ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie desfasoara activitatea procedurala in cauza in baza ordonantei de delegare emisa de catre unitatea de parchet competenta”.

La putin timp de la explicatiile oferite de DGA, George Simion a revenit pentru a spune, paradoxal, ca nu cunoaste detalii despre speta in cauza.

„Nu cunosc detalii cu privire la speta, dar nu am nicio emotie referitor la o eventuala cauza in care sunt citat. Nu poate fi vorba decat de calitatea de martor pe care as putea-o avea in vreun dosar. Sunt un om responsabil si am cerut intotdeauna autoritatilor sa aplice legea fara sa tina cont de statutul persoanelor implicate in diferite cauze.

Observ insa ca in ultima perioada autoritatile manifesta un interes deosebit pentru toate cazurile care ar putea avea chiar si cea mai nevinovata tangenta cu persoana mea, partidul pe care il conduc sau cu vreunul dintre colegii nostri.

Suntem verificati la sange pentru o vulnerabilitate informatica la aplicatia partidului, suntem controlati drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit in ultima vreme, trebuie sa  dam socoteala pentru ca am lansat un spital mobil care ofera servicii medicale gratuite romanilor, iar acum sunt citat intr-un dosar DNA. Chiar si daca nu as fi fost anchetat ilegal si nejustificat anul trecut pentru acuzatia ca as fi condus cu permisul suspendat, tot as fi considerat ca ma bucur de prea multa atentie din partea autoritatilor care au  in arhive munti de dosare neatinse de ani de zile.

Dar, ca un cetatean onest, ma bucur ca angrenajul unui sistem de justitie extrem de greoi se deblocheaza si se pune in miscare intr-un ritm atat de sustinut. Sper sa nu se opreasca dupa cateva stiri senzationale despre persoana mea sau partidul Alianta pentru Unirea Romanilor”, a mai comentat Simion.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre un dosar in care se cerceteaza privatizarea unui complex energetic. (Vlad Enciu)

Leave a Reply