Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a inceput urmarirea penala in rem in dosarul care-l vizeaza pe presedintele CJ Timis, Alin Nica

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a confirmat, la cererea ziarului Buletin de Timisoara, ca in dosarul care-l vizeaza pe presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, s-a inceput urmarirea penala in rem pentru doua infractiuni.


“Va comunicam faptul ca dosarul nr.119/P/2023 se afla in lucru la procurorul de caz, in cauza efectuand-se urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art.301 Cod penal si falsul in declaratii, prevazuta de art.326 Cod penal“, se arata in adresa semnata de procurorul general Cristi Sorin Bosnea.

Dosarul nr.119/P/2023 are la baza o sesizare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), din ianuarie 2023, cu privire la existenta indiciilor privind savarsirea de catre Alin Nica, presedinte al CJ si PNL Timis, a infractiunilor de conflict de interese, folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane si fals in declaratii, care ar fi fost comise cand detinea functia de primar in comuna Dudestii Noi.

Inspectorii de integritate il acuza pe Alin Nica ca in exercitarea functiei de primar al comunei Dudestii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial in valoare de 132.000 lei unei entitati in cadrul carui Consiliu detinea calitatea de membru si, totodata, a emis pentru aceasta o autorizatie de constructie. Mai mult, Alin Nica a incheiat un contract civil in baza caruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comerciala cu care Primaria Dudestii Noi incheiase 15 contracte prin achizitie directa.

Totodata, in calitate de primar a incheiat si un contract de arenda cu o intreprindere individuala, cu care incheiase un contract de arendare, in calitate de persoana fizica. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul intrucat, in declaratiile de interese depuse in anii 2021 si 2022 a declarat detinerea unei calitati din care demisionase.

Mai mult, Alin Nica nu a mentionat, in declaratiile de avere depuse in anul 2020, venituri in cuantum de 4.636 lei obtinute in anul 2019 de la o intreprindere individuala. “Nu am calitatea de suspect intr-un dosar la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara ca urmare a sesizarii Parchetului de catre Agentia Nationala de Integritate. In consecinta, nu sunt urmarit penal“, a precizat Alin Nica pentru Buletin de Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply