Primaria Timisoara, ultimul pas administrativ pentru preluarea Spitalului CFR. “Am transmis la Guvern angajamentul nostru clar sa preluam spitalul”

Primaria Municipiului Timisoara a transmis Secretariatului General al Guvernului documentatia necesara pentru preluarea in administrare a Spitalului CFR. Este ultimul pas administrativ inaintea luarii unei decizii finale privind transferul.


Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluari a Spitalului CFR de catre municipalitate in 27 decembrie 2022, iar Guvernul a publicat anuntul privind criteriile care trebuie indeplinite de institutiile care solicita transferul spitalelor CFR, in 14 iulie 2023 (solicitarea de transfer).

La inceputul lunii martie, primarul Dominic Fritz a participat la Bucuresti la o intalnire cu primul ministru de atunci, Nicolae Ciuca si cu vicepremierul Sorin Grindeanu pe tema Spitalului CFR. Transferul Spitalului CFR ar trebui decis pana la finalul acestui an.

”La finalul saptamanii trecute, am transmis la Guvern o documentatie complexa si angajamentul nostru clar sa preluam spitalul. Avem capacitatea sa facem investitii si sa atragem fonduri europene. In ultimii doi ani, Primaria Timisoara impreuna cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene, care, in urmatorii ani, vor insemna conditii si servicii medicale de calitate ridicata pentru timisoreni si pacientii din regiune.

Sper ca ministerul sa ia o decizie in favoarea timisorenilor si sa transfere spitalul catre primarie, pentru a-l include si pe acesta in fluxul de modernizare si atragere de bani europeni. Este anacronic sa avem un spital in subordinea unui minister care nu are legatura cu domeniul sanatatii, cand nevoile sistemului medical local sunt asa de mari”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara este in prezent in subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 de paturi. Spitalul acorda servicii de spitalizare continua, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi si servicii paraclinice in urmatoarele specialitati: anestezie si terapie intensiva, medicina interna, pediatrie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, medicina de laborator, radiologie – imagistica medicala.

Primaria Timisoara are in subordine Spitalul Clinic Municipal de Urgenta, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply