Descindere! Mai multe arme, printre care si o arbaleta cu luneta si punct laser, ridicate din casa unui cetatean olandez stabilit in judetul Arad

Politistii din Lipova au pus in aplicare, ieri, doua mandate de perchezitie domiciliara la doua imobile care apartin unui cetatean originar din Olanda. Actiunea s-a desfasurat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova, iar la descinderi au participat politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, criminalisti si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale,


Activitatile s-au desfasurat in Lipova, din cele doua imobile fiind ridicate o arbaleta cu luneta si punct laser, o arma cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm si accesorii aferente, cutii cu elemente de munitie, doua arme letale, neinseriate, o arma de tir sportiv, calibrul 5,5 mm, o arma de vanatoare, confectionata artizanal, articole pirotehnice de diferite categorii, 2 lunete, 10 cartuse cu glont, cu capsa nepercutata, si o bucata de proiectil.

Un cetatean olandez, in varsta de 59 de ani, a fost condus la audieri, acesta fiind retinut pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, efectuare de operatiuni pirotehnice fara drept si amenintare.

Barbatul va fi prezentat magistratilor Judecatoriei Lipova cu propunerea luarii de masuri preventive.

Precizam faptul ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele banuite beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, a transmis IPJ Arad. (V.E.)

Leave a Reply