Politistul anti-sistem Valer Kovacs, un nou atac la adresa sefului IPJ Timis. “Sunteti subordonat marilor afaceristi din Timis, care v-au montat in functie!”

Valer Kovacs, politistul anti-sistem de la Brigada Autostrazi, a lansat un nou atac dur la adresa inspectorului sef al IPJ Timis, chestorul Alin Petecel, dar si impotriva viceprimarului Timisoarei, Cosmin Tabara.


Noul discurs vitriolat postat pe TikTok – si care a fost urmarit, deja, de peste 15.000 de fani, avand si aproape 1000 de comentarii – a fost provocat de refuzul administratiei locale de a aproba protestul impotriva coruptiei din Politia Timis chiar in fata sediului IPJ Timis, manifestantii fiind trimisi sa-si strige nemultumirile in Piata Libertatii, langa monumental Sf. Treimi.

Totusi, cateva persoane au agitat cateva pancarde in fata IPJ Timis, fiind rapid reduse la tacere de echipajele de jandarmi trimise la fata locului. In aceste conditii, Valer Kovacs l-a acuzat pe viceprimarul Tabara de pactizare cu “coruptii” din Politia Timis, pentru ca nu i-a permis sa protesteze chiar sub biroul inspectorului sef Alin Petecel.

Pe domnul ministru il rog public sa trimita Corpul de control la IPJ Timis si sa faca curatenie acolo. Pentru ca acolo este exact cum mi-a spus un coleg, un superior din cadrul IPJ Timis, “Valer ai grija ca acolo este o mafie”. Mie nu mi-a venit sa cred: cum sa fie mafie in Politia Romana!? Noi suntem politisti, nu suntem mafioti, bagabonti sau interlopi.

Nu mi-a venit sa cred, dare u stiam ce este acolo, pentru ca am lucrat 18 ani in cadrul inspectoratului. In 18 ani, de cand sunt eu politest, nu a fost o comanda atata de slugarnica si jalnica, cum a fost in ultimii 5 ani, de cand e domnul comandant. Care trebuie sa plece acasa, pentru ca are dosare penale.

Asta este protestul meu public, pe care-l fac aici pe Facebook, pentru ca nu m-ati lasat sa-l fac la inspectorat. Sa strig Demisia! Voi striga in calitate de avertizor de integritate si ca si lider de sindicat. Sa va cer demisia domnule comandant, sa plecati acasa. V-ati luat gradul de general pe timp de pace, nu pe timp de razboi, n-ati luptat pe niciun front”, spune Valer Kovacs, acuzandu-l pe chestorul Alin Petecel ca nu este demn sa poarte gradul de general.

Mai mult, acesta dezvaluie faptul ca seful IPJ Timis a fost “montat” pe functie, in urma unui conclav al marilor afaceristi din Timis, carora le este extrem de obedient.

Sunteti subordonat marilor afaceristi din Timis si clasei politice, care va tin acolo. Ca de asta nu ati plecat si aveti dosare penale in spate. De asta ati facut ce-ati vrut cu politistii incomozi, i-ati dat afara, de asta l-ati demis si pe adjunctul de la Serviciul Economic, pentru ca a deranjat dosarele marilor afaceristi, care v-au montat pe dumneavoastra in functie. Sunteti o rusine pentru sistemul asta numit Politia Romana! Demisia, domnule comandant!”, a rabufnit Valer Kovacs. Acesta a mai atras atentia asupra unui abuz al administratiei locale: in timp ce sindicalistilor din Politie li s-a permis sa protesteze in fata Ministerului de Interne, la Timisoara s-a interzis o actiune similara in fata sediului IPJ Timis… (G.I.)

One thought on “Politistul anti-sistem Valer Kovacs, un nou atac la adresa sefului IPJ Timis. “Sunteti subordonat marilor afaceristi din Timis, care v-au montat in functie!”

  1. Gunoaie ca petecel si acolitii sai exista in orice societate. Insa nu ar trebui sa existe atat de multi politisti nepasatori sau fricosi care sa accepte sa fie condusi de astfel de gunoaie. Felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume!

Leave a Reply