Gala de Blues/Jazz KAMO de la Timisoara reuneste artisti de valoare ai genului din Anglia, Germania, Olanda, Serbia si Romania (P)

Gala de Blues/Jazz KAMO continua sa scrie istorie si ajunge anul acesta la editia a XXXII-a. Cunoscut ca fiind cel mai longeviv festival de jazz si blues din Timisoara si al doilea cel mai timpuriu festival de jazz din tara, evenimentul reuneste si in acest an artisti de valoare ai genului din Anglia, Germania, Olanda, Serbia si Romania.


Gala are loc sambata si duminica, 23 respectiv 24 septembrie 2023, la Sala Capitol, cu incepere de la ora 18.

Programul zilei de sambata, 23 septembrie 2023:

ora 18:00 – RC MELODY MAKERS

ora:19:00 – BEGA BLUES BAND

ora 20:00 – VALI FARCAS SOLO (Germania)

ora 21:00 – TRIO EUGEN GONDI (Olanda)

Highlight-ul primei zile este reprezentat de TRIO EUGEN GONDI (Olanda). Considerat cel mai bun baterist de jazz din Romania ani la rand, timisoreanul Eugen Gondi se poate mandri cu o bogata activitate artistica desfasurata atat in Romania, cat si in Olanda, unde a emigrat in 1990. In tara, Gondi a avut colaborari cu Phoenix, Mircea Florian, Marius Popp, Johnny Raducanu, Johnny Bota, Toni Kühn, Cvintetul de jazz Bucuresti (alaturi de care a tinut concerte cu Art Farmer, Slide Hampton, Aura Urziceanu) etc.

De asemenea, a participat la festivalurile de jazz de la Ploiesti, Sibiu, San Sebastian, Přerov, Ljubliana, Varsovia. Cu numeroase inregistrari de discuri si aparitii in emisiuni de radio si televiziune, Eugen Gondi va canta samtata seara alaturi de basistul Lucas Suringar si chitaristul Hilmar Backer, cei impreuna cu care performeaza in Olanda.

Programul zilei de duminica, 24 septembrie 2023:

ora 18:00 – MIKE KRSTIC 4TET (Serbia)

ora:19:00 – VALI RACILA SI RAUL KUSAK

ora 20:00 – THE W with special guest JAMES KITCHMAN (Anglia)

A doua seara a Galei aduce in prim-plan formatia The W with special guest James Kitchman.  Dupa ce, cu doi ani in urma, la Gala KAMO a fost prezent un grup condus de chitaristul James Kitchman, acesta apare acum ca invitat special al formatiei  prientenului sau Bruno Heinen.

Formatia britanica The W este un cvartet de jazz contemporan recent infiintat la Londra, care cuprinde patru dintre cei mai populari muzicieni ai genului din Marea Britanie: Gene Calderazzo – baterie, Bruno Heinen – pian, Heidi Vogel – voce si Andrea Di Biase – contrabas. Impreuna, ei au creat un gen de muzica pe cat de incitant si inventiv, pe atat de elegant si sofisticat.

In calitate de vocalista a unor trupe precum Cinematic Orchestra, Soweto Kinch si Chick Corea, Heidi Vogel a fost mult timp preferata criticilor pentru vocea ei extraordinara si tonul catifelat. La tobe este newyorkezul stabilit in Londra Gene Calderazzo, o figura de top pe scena internationala de jazz, al carui portofoliu vast include, printre multe altele, spectacole cu Pharoah Sanders si Wayne Krantz. La contrabas este italianul Andrea Di Biase, care a cantat alaturi de nume mari precum Stan Sultzman, Norma Winstone si Kenny Wheeler. Formatia mai are un invitat special, pe violistul Sasa Bota, colaborator al acestor muzicieni la mai multe concerte sustinute in diferite tari.

Realizator al Galei de Blues/Jazz KAMO este Johnny Bota, iar prezentator, este  Florian Lungu, alaturi de care va aparea mult apreciatul critic de jazz Virgil Mihaiu.

Timp de nouasprezece editii, Gala de Blues Jazz a fost condusa de Béla Kamocsa „Kamo”. Dupa disparitia marelui artist, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, in formatia Bega Blues Band. In semn de pretuire a lui Kamo, forurile judetului si municipiului au hotarat sa denumeasca evenimentul, incepand cu editia a XX-a, Gala de Blues/Jazz KAMO.

Biletele se gasesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timisoara si pe myticket.ro:

Sambata, 23 septembrie 2023: https://shorturl.at/giGPQ

Duminica, 24 septembrie 2023: https://shorturl.at/xAS01

Organizator: Filarmonica Banatul Timisoara

Program finantat din bugetul local al Municipiului Timisoara

Actiune cofinantata prin programul cultural TimCultura 2023

(Impact Press)

 

Leave a Reply