Probleme cu legea pentru un fost primar din Timis! A platit 270.000 de lei pentru pietruirea unor drumuri care erau deja asfaltate

Politistii si procurorii au facut perchezitii la sediul unei primarii din Timis, la sediul unei societati comerciale si la un domiciliu, intr-un dosar de abuz in serviciu si fals intelectual. Perchezitiile au loc dupa ce fostul primar al comunei Ohaba Lunga a contractat si achitat lucrari de pietruire a unor drumuri care de fapt erau asfaltate. Prejudiciul se ridica la 270.000 de lei. 


”Azi, 14 septembrie a.c.,politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J Timis, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Faget, au pus in executare 6 mandate de perchezitie domiciliara si 7 mandate de perchezitie auto la sediul unitatii administrativ-teritoriale din Ohaba Lunga, la sediile a patru societati comerciale din Timisoara, Lugoj si Sanandrei, precum si la domiciliul unui barbat in varsta de 40 de ani din Lugoj.

Activitatile au fost desfasurate intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual, constand in contractarea de catre o societate comerciala a unor lucrari de intretinere drumuri comunale si decontarea acestora in baza unor documente cu continut ireal”, a transmis IPJ Timis, astazi, printr-un comunicat de presa.

Prin achitarea lucrarilor nerealizate a fost creat Primariei din Ohaba Lunga un prejudiciu in valoare de circa 270.000 lei.

”In urma perchezitiilor efectuate au fost ridicate 15 unitati de memorie (HDD-uri, laptopuri si desktopuri) si documente contabile ce au legatura cu cauza, care vor fi exploatate ulterior pentru probarea faptelor ce fac obiectul cercetarilor”, a mai precizat IPJ Timis.

Potrivit anchetatorilor, fostul primar al comunei Ohaba Lunga a contractat inaintea alegerilor locale din anul 2020 lucrari de pietruire a unor drumuri pe care le-a si achitat unei firme din localitatea Sanandrei, judetul Timis. Numai ca acele drumuri erau deja asfaltate. (V.E.)

Leave a Reply