VIDEO / Concertul Lepa Brena de la Timisoara, urmarit de peste 10.000 de spectatori. “Eu sunt cantareata si treaba mea e sa cant nu sa fac politica”

Mii de oameni au luat cu asalt, sambata seara, scena amplasata in zona complexului urbanistic Iulius Town Timisoara, pentru a asista la concertul gratuit al Divei din Balcani, Lepa Brena. Unii dintre ei au asteptat concertul de 38 de ani. Lepa Brena a mai concertat la Timisoara in perioada comunismului. Evenimentul a avut loc in 1984, pe stadionul “1 Mai”, in fata a peste 50.000 de oameni. A ramas unul din cele mai importante concerte din cariera ei, dar si probabil cel mai mare concert international din epoca Ceausescu.


Sunt foarte mandra ca am ocazia sa revin in Timisoara dupa concertul din 1984 pe care l-am sustinut aici, pe stadion. Bineinteles ca am amintiri de la acel concert, chiar daca pe atunci eram foarte tanara si nu prea intelegeam politica. Nu prea stiam eu multe despre comunism, eu sunt cantareata si treaba mea e sa cant nu sa fac politica.

Acum, inainte de concert m-am plimbat prin Timisoara si am vazut un oras frumos si pot sa spun ca exista mari diferente intre cum arata orasul atunci cand am cantat pe stadion si cum arata acum. Cel mai frumos lucru din ultimii ani este acela ca ne-am cucerit libertatea. Libertatea de a merge la concerte si libertatea in general.

Timisoara arata foarte bine, e un oras international si tin sa le multumesc organizatorilor ca m-au chemat. Am pregatit un program special pentru aceasta seara care cuprinde cele mai bune hituri lansate in ultimele decenii“, a declarat solista inaintea concertului, citata de pressalert.ro

Cea mai cea mai bine-vanduta solista din istoria Balcanilor a cantat la Timisoara cu trupa Slatki Greh si a oferit publicului melodii devenite celebre in timp precum „Jugoslovenka”, „Seik”, „Bato bato ti si moje zlato”, „Dama iz londona”, „Mile voli disko”, „Ti si moj greh”, „Cik cik pogodi” sau „Luda za tobom”.

Parcarile pe o raza de un kilometru in jurul Iulius Town au fost pline cu zeci de minute inainte de ora concertului.

Desi Primaria Timisoara nu a fost de acord cu inchiderea unei benzi de circulatie, timisorenii, veniti in numar foarte mare, au ocupat o parte din strada. Spectatorii au urmarit concertul si din parcarea de la Galeria Unu.

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Academica Culturala Timisoara, ca parte din Programul cultural-national Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023, prin Programul Light Over Border si a fost finantat exclusiv de lantul de farmacii Catena. (E.T.)

Sursa video: Facebook, Ioan Garboni

Leave a Reply